Ga naar hoofdinhoud

Marin Cilic finale plaats Open 13 in Marseille

Marin Cilic (ATP-28) heeft als eerste de finale van het ATP Open 13 toernooi in Marseille bereikt. De Kroaat wist met 6-2 1-6 7-5 te winnen van de als derde geplaatste Mikhail Youhzny (ATP-11). Opvallend detail is dat Cilic alle vier de vorige ontmoetingen verloor van de Rus.

Mikhail Youzhny begon zwak aan zijn halve finale, dit resulteerde dan ook in een vroege break. Bij een 4-2 stand wist Cilic de service van Youzhny opnieuw te breken. Hierdoor won hij de eerste set met 6-2. In de tweede set waren de rollen omgedraaid, nu was het Youhzny die twee keer een break wist te forceren. Hij trok de tweede set met 6-1 naar zich toe.

De laatste en beslissende set ging lang gelijk op, toch wist de 28-jarige Youzhny een break te forceren. Hij kreeg bij een 5-3 voorsprong ook nog een matchpoint, maar dit bleek niet voldoende. Marin Cilic toonde veerkracht en wist zijn achterstand om te buigen in een voorsprong. Bij een 6-5 stand in het voordeel, kreeg Cilic zijn eerste matchpoint. Hij sloeg wel gelijk toe. Hierdoor kan de 22-jarige Cilic zich gaan opmaken voor zijn achtste finale in een ATP-toernooi. Hiervan wist hij er vijf te winnen.

De tweede halve finale ging tussen Robin Soderling (ATP-4) en Dmitry Tursunov (ATP-129). Na eerdere verassingen tegen Ljubicic en Berdych, wist de Rus Tursunov dit keer niet te stunten. De eerste set ging nog gelijk op, het werd 7-5 voor de Zweed. In de tweede set had de 28-jarige Tursunov niets meer te vertellen, deze ging met 6-1 naar Soderling. Toch kan Tursunov terugkijken op een uitstekend toernooi. Voor de als eerste geplaatste Robin Soderling, wordt het de tweede finale op rij. Vorige week was hij de sterkste in Rotterdam.

Naast de halve finales in het singletoernooi, werd ook de laatste halve finale in het dubbeltoernooi afgewerkt. Julien Benneteau won samen met Jo-Wilfried Tsonga van Nicolas Mahut die Arnaud Clement als partner had. Het werd 6-3 6-4. Het duo Mahut/Clement wist geen enkele van de acht breakkansen te verzilveren. Benneteau en Tsonga komen in de finale landgenoot Robin Haase tegen, hij speelt samen met de Brit Skupski.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top