Ga naar hoofdinhoud

Maria Sharapova wint voor tweede keer Roland Garros

Tennis, Uitslag finale dames Roland Garros te Parijs. Maria Sharapova heeft in de finale van het Franse Open gewonnen van Simona Halep. Na een zenuwslopende match, die meer dan drie uur duurde en eindigde in 6-4 6-7 6-4, mocht de Russische voor de twee keer de Coupe Suzanne-Lenglen in ontvangst nemen.

Sharapova, als zevende geplaatst, knokte zich naar de eindstrijd door in de drie vorige rondes telkens een 0-1 achterstand in sets te repareren. Halep baande zich met meer overtuiging een weg naar de finale en walste over alle opponenten heen in twee sets.

Sharapova – Halep 6-4 6-7 6-4

De hele wedstrijd worstelde Sharapova met haar opslag. Al in de eerste game van de partij verzuimde ze op gamepoint de bal in het spel te brengen. Via een dubbele fout gaf ze het punt weg, waarna Halep zelfs direct een break plaatste. De toon was gezet, want Sharapova zou uiteindelijk twaalf dubbele fouten produceren.

Maar ook de Roemeense had het niet makkelijk op eigen opslag. Ze bevestigde de break wel door uit te lopen naar 2-0, maar op 2-1 bezweek ze op het vierde breakpoint en gaf ze met een backhandfout de break terug. Ook die twee snelle breaks bleken een voorbode voor de rest van de middag. Van de 33 games werd bijna de helft beslist via een break (zestien).

Ook qua spelbeeld waren de verhoudingen onmiddellijk zichtbaar. Sharapova is de aanvallendere speler van de twee en leg meer risico in haar slagen. Halep is degelijker en kiest voor een voorzichtigere spreiding en legt minder diepte in haar slagen. Slaat Sharapova meer winners dan fouten, dan is Halep kansloos, maar maakt de winnares van 2012 te veel unforced errors, dan heeft Halep een kans.

En zo ging het ook in de finale. In de eerste set had Sharapova een positief saldo tussen winner en error van plus twee, in de tweede set een negatief saldo van min acht. In de derde set leek ze op 3-2 de beslissende break te plaatsen, waarna ze Halep nog een mentaal klapje gaf door op eigen service en op love naar 4-2 te snellen. Maar op 4-3 30-40 vloog er wederom een dubbele fout van Sharapova’s racket.

Halep verzuimde te profiteren van de donderwolk boven het hoofd van Sharapova en werd meedogenloos, ook op love, gebroken voor de 5-4. De Russin liet zich niet nogmaals verrassen, maakte snel 30-0 en had toen in feite de finale op haar naam geschreven. Halep wierp de handdoek en leek met opzet een return meters uit te slaan, zodat ze op matchpoint tegen kwam. Sharapova pakte de eerste van de drie matchpoints.

Zondag spelen Novak Djokovic en Rafael Nadal de finale van het heren enkelspel

Wedden op Novak Djokovic – Rafael Nadal

Wedden op de French Open? Bookmaker 888sport noteert Novak Djokovic met 1,95 als favoriet voor de titel. Rafael Nadal staat op 1,86.
Advertorial

888sport

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top