Ga naar hoofdinhoud

Maria Sharapova huurt Sven Groeneveld in als coach

WTA Nieuws. De Russische tennisster Maria Sharapova heeft de Nederlander Sven Groeneveld aangenomen als coach. De nummer vier van de wereld won dit jaar geen enkele grand slam en zal dat in samenwerking met Groeneveld in 2014 willen veranderen.

Maria Sharapova blij met Sven Groeneveld

Donderdag maakte Sharapova haar beslissing wereldkundig via een bericht op haar Facebookpagina. De deal was toen al in kannen en kruiken, getuige de foto met de breed glimlachende Sharapova en Groeneveld. De 26-jarige topspeelster lichtte ook toe waarom haar keuze viel op de Haarlemmer. “Sinds ik terug op de tennisbaan ben, hebben we al samen getraind. Het is na die jaren dat ik hem bij de tegenpartij heb gezien opwindend dat hij nu tot mijn team hoort. De overgang is soepel tot stand gekomen en ik heb tot dusver veel plezier gehad in het werk dat we hebben verricht. Ik kijk uit naar het komende jaar”, schrijft ze.

Van 2010 tot medio 2013 werkte de viervoudig grand slamkampioene samen met Thomas Högstedt. In 2012 leidde dat tot winst bij Roland Garros, waardoor Sharapova nu tot het elitelijstje met speelser behoort, die alle grand slams minstens éénmaal hebben gewonnen. Dit jaar won Sharapova het hardcourttoernooi in Indian Wells en het graveltoernooi in Stuttgart. Ze verloor in de finale van Roland Garros van Serena Williams en werd op Wimbledon al in de tweede ronde gewipt. Vervolgens liep ze een heup- en schouderblessure op, waardoor ze al veertien weken niet meer heeft gespeeld.

Jimmy Connors was geen succes

Na het ontslag van Hogstedt testte Sharapova of een samenwerking met de Amerikaanse legende Jimmy Connors levensvatbaar zou zijn. Binnen één maand kwam het antwoord: nee. Slechts één duel speelde de Russin onder toezicht van Connors, die daarvoor alleen Andy Roddick had gecoached. Ze verloor in Cincinnati van Sloane Stephens en besloot op zoek te gaan naar een geschiktere coach.

Op 6 december speelt Sharapova een demonstratiepartij tegen Ana Ivanovic in Colombia en daarna volgen er lucratieve oefenpotjes in Mexico en Thailand. Haar competitieve terugkeer staat gepland voor begin januari 2014, in het Australische Brisbane.

Groeneveld is al ruim twintig jaar werkzaam op het hoogste niveau. Hij begeleidde Monica Seles, Mary Pierce en Ivanovic naar grand slamtitels. Caroline Wozniacki bereikte onder Groeneveld de hoogste positie op de WTA Ranking. De afgelopen jaren hield hij zich bezig met het Adidas players development program.

Advertorial

Bwin

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top