Ga naar hoofdinhoud

Maria Sharapova betrapt op doping, Nike stopt contract

Tennis – WTA. Maria Sharapova heeft dopinggebruik bekend van een middel dat recentelijk op de lijst staat. Nike heeft het sponsorcontract gestopt.

Tennis – Maria Sharapova voorlopig geschorst door ITF om doping

Al vroeg op de maandag had Maria Sharapova een persconferentie aangekondigd van 21.00 uur ’s avonds. Velen dachten dat ze het einde van haar carrière zou aankondigen, maar niks bleek minder waar. De Russin bleek namelijk positief te hebben getest op het middel meldonium. De controle vond plaats bij de Australian Open, in januari in Melbourne. Daar verloor ze in de kwartfinale van Serena Williams. “Ik heb positief getest en neem daarvoor de volledige verantwoordelijkheid. Ik neem dit medicijn al tien jaar, maar sinds januari staat het op de verboden lijst en dat wist ik niet.”

“Ik heb een grote fout gemaakt. Ik weet dat daar consequenties aan verbonden zijn en ik wil mijn loopbaan niet op deze manier beëindigen. Ik hoop dat ik nog een kans krijg.” Tennisfederatie ITF heeft de 28-jarige Sharapova voorlopig geschorst. Antidopingautoriteit WADA zegt dat ze Sharapova in december een brief hebben gestuurd met de nieuwe middelen op de lijst. De Russin zegt die lijst nooit te hebben gezien.

Een voorspelling doen voor Roland Garros? Bookmaker 888sport zet Serena Williams als favoriet met 3,25. Bij de mannen noteert Novak Djokovic 1,75 voor de 4,00 van Rafael Nadal. Lees meer: Bet.nl wedden op tennis

Nike stopt sponsorcontract met Maria Sharapova

Zoals vaker bij een dergelijk schandaal wordt een sporter op meerdere vlakken getroffen. Maria Sharapova tekende in 2010 nog een achtjarig contract met Nike ter waarde van 70 miljoen euro, maar het sportmerk heeft dat contract even stilgelegd. “We zijn bedroefd en verrast door het nieuws over Sharapova. We hebben besloten de relatie met Maria te staken nu het onderzoek bezig is. We houden het in de gaten”, las de verklaring van Nike.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top