Ga naar hoofdinhoud

Loting Wimbledon 2013: Haase en Krajicek treffen het niet

Wimbledon Tennis 2013. Vanmorgen heeft in Londen de loting voor het mooiste Grand Slam toernooi plaatsgevonden. Robin Haase en Michaella Krajicek mogen in de eerste ronde al flink aan de bak.
Michaella Krajicek loting Wimbledon Tennis 2013

Robin Haase (ATP-57) is gekoppeld aan Mikhail Youzhny (ATP-28). De Rus speelde stond afgelopen week nog in de finale van het grastoernooi van Halle, waarin hij de finale bereikte. Deze ging in drie sets verloren tegen Roger Federer.

De nummer twee van Nederland, Igor Sijsling (ATP-59), heeft gunstig geloot op Wimbledon Tennis. De 25-jarige Amsterdammer treft Alex Kuznetsov, de nummer 173 van de wereld. Kuznetsov bereikte Wimbledon 2013 via het kwalificatietoernooi en zal flink aan de bak moeten tegen de agressief spelende Sijsling.

Tenslotte speelt Thiemo de Bakker (ATP-86) tegen de Amerikaan James Blake (ATP-93). Het wordt de eerste ontmoeting tussen beide heren. Voor de Bakker zal het goed doen om eindelijk een keer een rondje te winnen op het allerhoogste niveau. Tegen Blake zal hij hier alle kansen voor krijgen, aangezien de Amerikaan na 2008 geen wedstrijd meer heeft gewonnen op het heilige gras van Wimbledon.

Krajicek treft top 10-speelster

Michaella Krajicek (WTA-829), die voor het eerst gebruik gaat maken van haar beschermde status, treft top 10-speelster Na Li (WTA-6) in de eerste ronde. De Nederlandse, die deze week verloor van Kirsten Flipkens, blijft echter een gevaarlijke speelster op gras. In 2007 haalde ze de kwartfinale op Wimbledon.

De 20-jarige Kiki Bertens (WTA-59) gaat voor het tweede opeenvolgende jaar spelen tegen Yaroslava Shvedova (WTA-56). Vorig jaar verloor ze met tweemaal 6-4 van de 25-jarige Kazachstaanse. Echter heeft ze afgelopen jaar ook al een keer gewonnen van de nummer 56 van de wereld.

Arantxa Rus, momenteel de nummer 151 van de wereld, is gekoppeld aan Olga Puchkova (WTA-87). Het is niet verrassend dat Rus een speelster treft die een stuk hoger staat, aangezien ze na Roland Garros een vrije val heeft gemaakt op de WTA-ranglijst. Bij een slecht resultaat op Wimbledon, zal deze vrije val voortgezet worden.

Wimbledon Tennis 2013 vindt plaats van maandag 24 juni 2013 tot en met zondag 7 juli 2013. De eerste wedstrijd begint aanstaande maandag om 14.00 uur Nederlandse tijd.

Advertorial

Unibet

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top