Ga naar hoofdinhoud

Loting Nederlanders Grand Slam US Open Tennis 2011

Vandaag is de loting van de US Open Tennis 2011 verricht. Het is dus bekend tegen wie de drie Nederlanders, die al zeker zijn van het hoofdtoernooi, het gaan opnemen. De heren Robin Haase en Thiemo de Bakker genieten van een betere loting dan Aranxta Rus.

De nummer één van Nederland, Robin Haase (ATP-42), zal het in zijn eerste ronde partij gaan opnemen tegen Rui Machado (ATP-80). De Nederlander en Portugees hebben het nog geen enkele keer eerder tegen elkaar opgenomen. Afgelopen jaar was de 27-jarige Machado niet actief in New York, zijn beste prestatie is een tweede ronde in 2008.

In een mogelijke tweede ronde op de US Open Tennis zal Haase vermoedelijk af moeten rekenen met de nummer vier van de plaatsingslijst, Andy Murray.

De tweede Nederlander in het herentoernooi, Thiemo de Bakker (ATP-130), staat tegenover een qualifier. Zijn tegenstander is op dit moment nog niet bekend. De Bakker, die dit jaar is afgezakt naar een 130e plaats op de wereldranglijst, heeft dit jaar slechts drie wedstrijden op ATP-niveau gewonnen. Hij heeft overigens zijn deelname te danken aan een drietal afmeldingen.

Mocht De Bakker zijn vorm terug vinden en de eerste ronde doorkomen, dan wacht in de tweede ronde waarschijnlijk Mardy Fish.

De enige Nederlandse dame in het hoofdtoernooi, Aranxta Rus (WTA-81) neemt het in haar eerste ronde op tegen Elena Vesnina (WTA-43). De Russin Vesnina beleefd tot nu toe een wisselvallig jaar met achttien overwinningen en negentien nederlagen. De 20-jarige Rus doet het met dertig overwinningen en achttien nederlagen een stuk beter.

Mocht Rus de tweede ronde op de US Open Tennis bereiken, dan zal zij waarschijnlijk tegenover topseed Caroline Wozniacki komen te staan.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top