Ga naar hoofdinhoud

Loting ABN AMRO Tennis Tournament

De hoop van de Nederlandse fans op een stunt heeft een flinke knauw gekregen. Vrijwel alle Nederlanders lijken de komende dagen aan een kansloze wedstrijd te beginnen. Toppunt van de slecht uitgevallen loting is de wedstrijd tussen Robin Haase en Robin Söderling.

‘In Ahoy is een zware loting te verwachten met zo’n sterk deelnemersveld,’ reageerde Haase, ‘Ik weet hoe Söderling speelt. Dat is hard en nog eens hard. Je moet hem trachten te ontregelen en voor een overwinning zal ik tegen hem ontzettend goed moeten spelen.’ Ook zijn tegenstander verwacht niet veel problemen met Haase. ‘Ik ben het gewend om tegen thuisspelers te spelen. Maar hoe meer publiek achter de tennisser staat, des te fanatieker ben ik om hem te verslaan.’, aldus de Zweed bij de persconferentie van het ABN AMRO Tennis toernooi.

Ook de andere Nederlanders hebben het niet getroffen. De hoogste geplaatste, Thiemo de Bakker, mag het op gaan nemen tegen de Let Gulbis. Huta Galung en Schoorel, beide met een wildcard, mogen het opnemen tegen respectievelijk Melzer [5] en Troicki.

Grote afwezige op het toernooi is Novak Djokovic. De nummer drie van de wereld belde toernooidirecteur Richard Krajicek persoonlijk op, om me te delen dat hij geblesseerd was. ‘Hij heeft een zeer vermoeiende periode achter de rug en is geconfronteerd met een blessure aan zijn schouder. Door deze blessure is hij minimaal een week niet in staat om te trainen, laat staan op hoog niveau wedstrijden te spelen. Hij is uiteraard zeer teleurgesteld dat hij niet aanwezig kan zijn.’, aldus een lichtelijk teleurgestelde Krajicek.

Vandaag begint het toernooi en het programma van de dag ziet er als volgt uit:

Rond 13:30

M Cilic (CRO) – [Q] M Zverev (GER)

gevolgd door:

N Davydenko (RUS) – M Llodra (FRA)

gevolgd door:

V Troicki (SRB) – [WC] T Schoorel (NED)

15:30

A Golubev (KAZ) – [Q] D Tursunov (RUS)

Rond 21:00

[WC] J Huta Galung (NED) – [5] J Melzer (AUT)

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top