Ga naar hoofdinhoud

live Rafael Nadal – Ivan Dodig bij unibet halve finale Barcelona Open

Rafael Nadal heeft de halve finale van het Barcelona Open Banc Sabadell toernooi bereikt. De Spaanse nummer één van de wereld was in zijn kwartfinale veel te sterk voor de Fransman Gaël Monfils (ATP-9).

De Fransman werd met 6-2 6-2 verslagen door de koning van het gravel. Monfils had eerder dit toernooi afgerekend met Robin Haase en Monfils’s landgenoot Richard Gasquet, maar had tegen Nadal niets in te brengen.

Al in de derde game van de wedstrijd brak Nadal voor het eerst door de service van de Fransman heen. Na deze break was er geen sprake meer van een gelijke strijdt. Nadal heeft in totaal slechts dertien games hoeven afstaan, deze week in Barcelona.

Na Rafael Nadal heeft ook David Ferrer (ATP-6) zich naar de halve finale van het toernooi in Barcelona geslagen. De 29-jarige Spanjaard was een maatje te groot, voor leeftijdsgenoot Jurgen Melzer (ATP-8). Het werd 6-3 6-3. Vorige week in Monte Carlo versloeg Ferrer ook al Melzer, dit ging om een halve finale partij.

De Kroaat Ivan Dodig (ATP-56) is de enige niet-Spaanse halve finalist in Barcelona. Hij won in de kwartfinale van Juan Carlor Ferrero. In bijna twee uur en drie lange sets, trok de 26-jarige Dodig met 6-4 2-6 6-4 aan het langste eind.

De halve finales van het ATP-toernooi in Barcelona zien er als volgt uit, de eerste partij zal starten om 13.30 uur.

Tussenhaakjes zijn de quotes van Unibet aangegeven.

13.30 uur: David Ferrer (1.40) – Nicolas Almagro (2.88)
16.00 uur: Rafael Nadal (1.01) – Ivan Dodig (30.00)

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top