Ga naar hoofdinhoud

Lisicki – Radwanska Wimbledon LIVE: Lisicki favoriet halve finale

Lisicki – Radwanska, Wimbledon 2013. De tweede halve finale in het dames enkelspel wordt een strijd tussen Sabine Lisicki en Agnieszka Radwanska. De Poolse nummer vier van de wereld verloor vorig jaar in de finale van Wimbledon.

Lisicki, nummer 23 van de wereld, heeft al eerder de halve finale van Wimbledon bereikt. Dat was twee jaar geleden, toen ze door Sharapova werd afgeremd. Vorig jaar was landgenoot Kerber in de kwartfinale net aan te sterk voor Lisicki. Dit jaar moest ze onderweg naar de laatste vier onder meer drie voormalige grand slam winnaars verslaan, te weten Schiavone, Stosur en Serena Williams.

Wim Fissette, de Belgische coach van Lisicki, stelt dat geloof in eigen kunnen de sleutel is tot succes. De goedlachse Lisicki heeft al vier keer op rij de winnares van Roland Garros uitgeschakeld op het gras van Wimbledon. “Ik heb het al na de achtste finales gezegd. Als je op Wimbledon een goeie Serena Williams kan verslaan, dan kan je van iedereen winnen”, zegt Fissette. “Het is duidelijk dat het lastig wordt tegen Radwanska. Maar alles is mogelijk. Het zou mij niet verbazen mocht zij op het einde de trofee omhoog kunnen steken.”

Ook Steffi Graf, wellicht de beste tennisster ooit, zet hoog in op Lisicki. “In de kwartfinale speelde Sabine met focus en slimheid. Bovendien lijkt ze oprecht te genieten van haar optredens”, zegt de vrouw met 22 grand slams in de porseleinkast.

Kijk LIVE Wimbledon tennis op de stream van Unibet!

Lisicki zelf weet dat haar Poolse tegenstander minstens zo slim opereert als zij. Radwanska baseert haar spel niet op kracht of bot geweld. Ze beweegt als een vlindertje over het gras en kan indien nodig soepel door de benen om in gehurkte positie de laagst opstuitende ballen toch nog terug te krijgen. Zorgwekkend is dat Radwanska al drie driesetters op rij heeft gespeeld en niet meer in tiptop conditie is. “Mijn benen zijn overgebruikt”, erkent ze. “Na de nodige massages en andere behandelingen zal ik klaar zijn voor de halve finale”.

De ouders van Lisicki komen overigens ook uit Polen. Vlak voor de geboorte van Lisicki verkasten ze naar Duitsland. Toen de vrouwen nog kleinere meiden waren, speelden ze zelfs als team toernooien in Polen. Nu zijn ze voor een paar uur sportieve vijanden. Lisicki zal op zoek gaan naar snelle winners en wil vanaf de opslag domineren. Radwanska wil de Duitse in langere rally’s betrekken en uitlokken om net iets te veel risico te nemen.

Bookmaker 888sport noteert met 1,65 Lisicki als favoriet in deze partij (Radwanska 2,18). Zet eens in op het aantal games; worden het er meer of minder dan 21.5? Wij zetten een tientje in op meer dan 21.5 en pakken 17,00 bij een goede voorspelling!
Advertorial

888sport

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top