Ga naar hoofdinhoud

Li – Schiavone finale Roland Garros 4 juni

De finale van het damesenkelspel op Roland Garros zal dit jaar gaan tussen Na Li en titelverdedigster Francesca Schiavone. Beide dames wisten hun halve finalewedstrijd te winnen. De damesfinale zal op zaterdag 4 juni afgewerkt worden.

De Chinese Li wist in de halve finale af te rekenen met Maria Sharapova (WTA-8).

Li begon sterk aan haar partij en kwam snel op een 3-0 voorsprong. Dit was ook te danken aan het slordige spel van de 24-jarige Russin.

Bij een 4-2 stand in het voordeel van Li, wist Sharapova een rebreak te forceren.

De Russin kon niet lang genieten van haar terugkeer, want ze gaf haar service na diverse dubbele fouten opnieuw af. Dit kostte haar ook de eerste set.

In het tweede bedrijf ging Sharapova voortvarend van start en wist ze al vroeg een break te plaatsen.

Het goede voetenspel van Li, die tot dan toe als een volwaardig gravelspecialiste naar elke bal gleed, liet haar even in de steek.

Ook in deze set maakten beide speelsters veel fouten. Uiteindelijk was het Li die ook de tweede set binnenhaalde en zo de wedstrijd won.

Voor de 29-jarige Li wordt het de tweede Grand Slam finale van het jaar. In januari bereikte ze ook de finale in Melbourne, deze ging echter verloren tegen Kim Clijsters.

In de tweede halve finale was Schiavone (WTA-5) te sterk voor de thuisspelende Marion Bartoli (WTA-11).

De Italiaanse, die zaterdag haar titel kan verdedigen, had weinig moeite met de laatste Franse hoop. Beide sets gingen met 6-3 naar de 30-jarige Schiavone.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top