Ga naar hoofdinhoud

Leonardo Mayer verslaat David Ferrer in finale ATP Hamburg

ATP Hamburg, tennis. Leonardo Mayer heeft zondag op het gravel te Hamburg zijn eerste ATP-titel in de wacht gesleept door in de finale David Ferrer te verslaan met 6-7(3) 6-1 7-6(4). De eindstrijd nam twee uur en twintig minuten in beslag.

Leonardo Mayer winnaar finale ATP Hamburg

De 32-jarige David Ferrer begon als favoriet aan de laatste partij van het toernooi. Hij heeft zich immers dubbel en dwars bewezen op gravel, onder meer door vorig jaar de finale te bereiken van Ronald Garros en via zijn elf ATP-titels op dezelfde ondergrond. Maar wat Mayer misschien ook ingefluisterd kreeg voor dit duel begon, is dat Ferrer vrij zwak presteert in tennis finales. Hij verliest vaker een finale dan dat hij wint. Voor deze finale begon had hij er 21 gewonnen en 22 verloren.

Met 21 toernooizeges staat Ferrer op de 36e plaats aller tijden, maar met zijn winstpercentages in finales van 49% is hij slechts de nummer 77 aller tijden. De strijdlustige verdediger wordt vaak gezien als een overachiever, maar zodra er prijzen worden verdeeld is hij eigenlijk een underachiever.

Tweede ATP finale

Voor Mayer was dit pas de tweede ATP-finale in zijn leven, nadat hij enkele weken geleden verloor in het Chileense Vina del Mar. De Argentijn nam brutaalweg direct in de openingsgame een break voorsprong, maar in de zesde game brak Ferrer terug. Weer twee breaks later was het 4-4, waarna het even was gedaan met de breaks en een tie-break noodzakelijk werd. Ferrer zorgde daarin voor het eerste setverlies deze week van de Argentijn.

In de tweede set richtte Leonardo Mayer zich op. Hij brak Ferrer in de vierde game en overleefde in de game daarna drie breakpoints. Ferrer verkwanselde ze op de stand 0-40 allemaal via eigen missers. Mayer greep het momentum terug en sleepte de set binnen met 6-1.

In de slotset van de finale ATP Hamburg was Mayer schier onklopbaar op zijn eerste opslag. Hij haalde 20 van de 22 punten op eerste service binnen en kwam daardoor makkelijk door zijn opslaggames heen dan Ferrer. Bij 2-2 gaf Ferrer zijn servicegame juist weg via een unforced error. Het leverde de zoveelste verbale uitbarsting van de middag op.

Debutanten

Op 5-4 mocht Leonardo Mayer serveren voor het toernooi. Ineens haperde het bij hem, wat begrijpelijk is als de eerste titel zo vlakbij lijkt. David Ferrer brak terug naar 5-5, pakte zijn eigen opslaggame en stelde zo in elk geval een tie-break veilig. Via 4-2 en 6-4 kwam Mayer echter op matchpoint, die hij met een lastige opslag en smash verzilverde.

De 27-jarige Mayer is de vierde man die dit jaar zijn eerste ATP-titel wint. Eerder debuteerden Federico Delbonis (in Sao Paulo), Roberto Bautista Agut (‘s-Hertogenbosch) en Pablo Cuevas (Bastad).

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top