Ga naar hoofdinhoud

Kwartfinales ABN Amro Tournament 2011

Gisteren zijn de laatste partijen in de tweede ronde afgewerkt. Vandaag is het dus tijd voor de kwartfinales. Alle vier de wedstrijden worden op deze dag getennist. Ze zijn netjes verdeeld; twee in de middagsessie en twee in de avondsessie.

De eerste kwartfinale vindt plaats na een dubbelspelpartij op het Centre Court. Omstreek 13:00 uur zal Marcos Baghdatis het opnemen tegen Ivan Ljubicic[7]. De Cyprioot, nummer 20 op de ATP-ranking, heeft hoop een goede afloop. ‘’ In de vorige vijf duels heb ik viermaal van Ljubicic gewonnen. Je weet in zo’n groot toernooi als Rotterdam dat je een sterke tegenstander kan ontmoeten. Ik heb hier al tegen Söderling, Davydenko en Murray gespeeld.” aldus Baghdatis tegenover de pers. Daarentegen lijkt Ljubicic zijn woorden waar te maken. Aan het begin van het toernooi gaf hij aan dat hij getergd is op de eindoverwinning. Met een toernooiwinst wil hij zijn slechte spel van vorige week in Zagreb compenseren.

Na deze partij, komen Jo-Wilfried Tsonga [8] en Tomas Berdych [4] in actie. Deze twee spelers kwamen nog nooit eerder tegen elkaar actie. Het belooft dus een mooie partij te worden.

In de avondsessie worden de andere twee kwartfinales gespeeld. Om half acht spelen Soderling [1] en Youzhny [6] tegen elkaar. Deze twee kennen elkaar al wel. Vorig jaar speelden zij nog de finale op het ABN Amro World Tennis Tournament. De Rus moest destijds bij een 2-0 achterstand in de tweede set opgeven vanwege een blessure aan het bovenbeen.

Na deze wedstrijd wordt de laatste kwartfinale getennist. Troicki en Nieminen nemen het tegen elkaar op voor een plek bij de laatste vier. Beide spelers zijn ongeplaatst en presteren dus boven verwachting.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top