Ga naar hoofdinhoud

Kvitova wint verrassend Wimbledon 2011

Nummer acht van de wereld, Petra Kvitova uit Tsjechië, heeft Wimbledon 2011 op haar naam geschreven. In de finale van het Engelse grastoernooi rekende de pas 21-jarige Kvitova af met Maria Sharapova (WTA-6).
3 juli laatste dag exclusieve actie: €100 bonus van Bwin!!

Kvitova wint Wimbledon 2011 titelDe 24-jarige Russin Sharapova werd voorafgaand aan de finale nog als de grote favoriete geacht. Ze wist het toernooi in 2004, als zeventienjarige, ook al op haar naam te schrijven. Daarnaast beschikt ze over veel meer ervaring dan Kvitova, die pas net op het hoge niveau komt kijken. Het is dus enigszins als een verrassing te noemen dat de voormalig winnares nu genoegen moet nemen met een tweede plaats.

De eerst set van de finale begon met een break voor beide speelsters. Sharapova kreeg daarna problemen met haar opslag, waarmee ze in de halve finale ook al zat te kwakkelen. Dit leidde ondermeer tot diverse dubbele fouten Kvitova profiteerde optimaal en brak in de zesde game. Deze break gaf de gedurende de eerste set niet meer af en besliste deze met 6-3 in haar voordeel.

Deze lijn werd in het tweede bedrijf doorgezet door Kvitova. Ze retourneerde erg sterk en ze wist haar opponent twee maal te breaken. Doordat Sharapova hier slechts één rebreak tegenover kon zetten, verloor ze ook de tweede set. Bij een stand van 5-4 in het voordeel van de Tsjechische serveerde ze met haar eerste ace de wedstrijd uit.

Naast haar mooie schaal kan de 21-jarige Kvitova ook 1,1 miljoen pond bij laten schrijven op haar bankrekening. Sharapova zal het moeten doen met 550.000 pond.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top