Ga naar hoofdinhoud

Kvitova behaalt titel WTA Championships

Petra Kvitova heeft zondag haar tweede grootste titel behaald. Nadat de Tsjechische in juni al de sterkste was op Wimbledon, won ze zondag de WTA Championships in Istanbul. In de finale van het eindejaarstoernooi van de vrouwen, was de 21-jarige Kvitova in drie sets te sterk voor Victoria Azarenka.

Kvitova verraste deze zomer door Wimbledon op haar naam te schrijven. Deze week bewees ze in Turkije dat ze geen eendagsvlieg is. In alle vijf haar wedstrijden bleef ze onverslagen en bekroonde een sterke week met een overwinning. Naast veel punten voor de ranglijst, mocht Kvitova ook een cheque van 1,75 miljoen Dollar in ontvangst nemen.

De winnares liet na afloop weten dat het erg zwaar was en dat ze er flink voor heeft moeten vechten. De begon de wedstrijd erg sterk en kwam snel op een 5-0 voorsprong. Azarenka gaf zich niet gewonnen en kwam terug tot 5-5, toch moest ze de set uiteindelijk aan de Tsjechische laten. Het tweede bedrijf werd met 4-6 wel een prooi voor Azarenka. Aan het begin van de derde en beslissende set riep Kvitova haar coach bij zich. Ondanks drie breakpunten tegen, wist de pas 21-jarige Kvitova toch de winst binnen te slepen: 6-3.

De Tsjechische begon dit jaar nog als de mondiale nummer 30 van de wereldranglijst. Bij het samenstellen van de nieuwe lijst, zal ze zich terugvinden als de nummer 2. Kvitova is lijstaanvoerster Caroline Wozniacki op 115 punten genaderd. De Deense staat op de nummer één positie met 7485 punten. Victoria Azanrenka maakt de top drie compleet, maar volgt op ruime afstand met 6520 punten.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top