Ga naar hoofdinhoud

Kroatië confrontatie tegen Duitsland Davis Cup

Misschien wel de spannendste Davis Cup wedstrijd vindt plaats in Kroatië, waar de plaatselijke toppers het mogen opnemen tegen hun Duitse collega’s. Met weer een hoop top-50 tennissers op de baan, lijkt alles mogelijk in het Dom Sportova.

In eerdere ontmoetingen tussen beide landen bleek het thuisvoordeel cruciaal. De tussenstand in de head-to-head wedstrijden is 2-1 in het voordeel van de Duitsers.

Als we de geschiedenis zouden volgen dan moet het dit jaar een overwinning voor de Kroatische tennissers worden. Onder andere Marin Cilic ( ATP-20 ) moet het thuispubliek spannende tenniswedstrijden voorschotelen. Dodig ( ATP-57 ), Veic ( ATP-213 ) en Karlovic ( ATP-217 ) maken het team compleet. Vooral over de laatste twee spelers is een hoop te doen geweest. Veic zou volgens de Kroatische pers enkel en alleen in het Davis Cup-team zitten vanwege het feit dat teamcaptain Prpic zijn persoonlijke coach is.

Voor Karlovic is het de eerste keer sinds zijn voetblessure van vorig jaar dat hij zijn land weer vertegenwoordigd. Echter draait de Kroaat tot nu toe niet lekker mee in de ATP-toernooien. In Doha werd hij in de kwartfinale uitgeschakeld en op de Australian Open kwam hij niet verder dan de eerste ronde. Vooral zijn grote wapen, de service, is nog niet zoals het geweest is.

De Duitse selectie bestaat uit drie top-100 tennissers en een expert in het dubbelspel. Kohlschreiber ( ATP-35 ), Mayer ( ATP-36 ) en Petzschner ( ATP-67 ) moeten de punten binnenhalen in het enkelspel. Christopher Kas, nummer 55 op de dubbelranglijst, moet het voor de Duitsers gaan doen in het dubbelspel.

De winnaar in Kroatië mag het op gaan nemen tegen de beste uit het duel tussen Oostenrijk en Frankrijk.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top