Ga naar hoofdinhoud

Krajicek winnaar REAAL Tennis Master

Van woensdag 15 december tot en met zondag 19 december 2010 werd in het Topsportcentrum Rotterdam de 9e editie van het nationale tennisevenement Reaal Tennis Masters gehouden. Reaal Tennis Masters is het tennisevenement waar de Nederlandse tennistop het jaar afsluiten en strijden om de titel “Tennis Master 2010”.

Michaëlla Krajicek, 2e op de KNLTB-ranglijst en 143e op de WTA Rankings, heeft voor de vierde keer in haar carrière de Reaal Tennis Masters gewonnen. De 21-jarige tennisster won in de finale, voor het eerst in haar carrière van de als eerste op de KNLTB-ranglijst geplaatste Arantxa Rus. Arantxa Rus staat in de WTA Ranking, 4 plaatsen hoger op de 139e WTA Ranking, boven Michaëlla Krajicek. Michaëlla Krajicek, die in 2008 en 2009 verstek moest laten gaan, won het toernooi eerder al in 2004, 2005 en 2006.

De halfzus, van oud Wimbledon winnaar Richard Krajicek, was dolblij en emotioneel na haar winst en was zeer te spreken over haar optreden in Rotterdam. “Ik ben goed aan het spelen. Ik verwacht veel van mezelf in 2011. Dit is een goed begin.”

Ooit Nederlands beste tennisster kende de afgelopen jaren veel pech en blessureleed en ook afgelopen seizoen was erg teleurstellend. Op de WTA Tour kon ze niet imponeren en de Grandslamtoernooien, omdat ze niet door de kwalificatieronden heen kwam, moest ze missen. Zowel Arantxa Rus als Michaëlla Krajicek willen in 2011 zich in de top 100 plaatsen.

Bij de heren was eerder op de dag Thomas Schoorel, 5e op de KNLTB-ranglijst en 168e op de ATP World Tour, te sterk voor de nummer 1 op de KNLTB-ranglijst en 43e op de ATP World Tour, Thiemo de Bakker. De 21-jarige Amsterdammer heeft in Rotterdam verrassend de nationale tennistitel veroverd. Thomas Schoorel deed dit door de finale van de REAAL Tennis Masters in twee tiebreaks: 7-6 7-6 te winnen.

Schoorel, die tijdens de halve finale al Robin Haase, 2e op de KNLTB-ranglijst en 65e op de ATP World Tour, naar huis wist te sturen, was zelf ook erg verrast met zijn overwinning. “Robin en Thiemo allebei verslaan is geweldig. Ik hoop volgend jaar dezelfde groei door te maken. Ik wil zo snel mogelijk de top honderd van de ATP in. Dit is voor mij een mooie opsteker op weg naar meer.”

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top