Ga naar hoofdinhoud

Kohlschreiber verrast Soderling BNP Paribas

Na de verrassende uitschakelingen van Murray [5] en Ferrer [6], mag de top 10 vanaf vandaag ook verder zonder Robin Soderling [4] op het BNP Paribas toernooi. De Zweed, die een sterk seizoen draait, liet zich in de derde ronde verrassen door Philipp Kohlschreiber [32].

Soderling wist er zelfs geen derde set uit te slepen, want hij verloor met 7-6(8) en 6-4 in de derde ronde van het BNP Paribas. “Het was niet bepaald mijn dag vandaag. Mijn blessure aan mijn linkervoet speelde weer op. Daarnaast heb ik hier een lichte griep opgelopen. Misschien was het toch verstandiger geweest om helemaal niet de baan op te gaan”, aldus de Zweed tijdens de persconferentie.

Soderling had inderdaad een hoop kansen om de wedstrijd na zich toe te trekken. In de eerste set brak hij tot tweemaal toe Kohlschreiber, maar verloor vervolgens ook tweemaal zijn servicebeurt. De eerste set zou dus worden beslist door een tiebreak. Hierin kreeg de Zweed maar liefst drie setpoints, maar wist er geen enkele te verzilveren. Vanuit een 8-7 voorsprong verloor hij drie punten op rij waardoor de set naar Kohlschreiber ging.

In de laatste set had de Zweed duidelijk last van zijn onfitte lichaam. Hij streed niet meer voor een derde set, waardoor ook de tweede set naar de Duitser ging. Door de overwinning bracht Kohlschreiber de head-to-head stand naar 4-1 in het voordeel van de winnaar van gisteren.

In tegenstelling tot de menig ander top-10 speler, gaat het Nadal goed af op het BNP Paribas. Na zijn eenvoudig gewonnen partij in de tweede ronde, had hij in de derde ronde ook weinig moeite met Sweeting [Q]. De mondiale nummer één won met 6-3 en 6-1

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top