Ga naar hoofdinhoud

KNLTB Tennis Masters: Igor Sijsling in finale tegen Huta Galung

KNLTB Tennis Masters 2013. Zondag worden bij zowel de dames als de heren de finales gespeeld op de KNLTB Tennis Masters en in beide finales treffen de nummers één en twee van de plaatsinglijst elkaar. Igor Sijsling treft Jesse Huta Galgung en Kiki Bergens speelt tegen Olga Kalyuzhnaya. Ook zijn de finales een herhaling van de editie van 2012.

Kiki Bertens wint van Lesley Kerkhove

Bertens had geen moeite met Lesley Kerkhove: 6-1 6-3. Kalyuzhnaya won ook in twee sets van Bibiane Schoofs: 6-0 7-6. Het is Bertens eerste toernooi sinds de US Open. Na dat grand slam liet ze zich opereren aan haar enkel. “Ik speelde vandaag een stuk beter en vooral aanvallender dan tegen Lemoine. Daar ben ik erg tevreden over. Het is erg fijn dat ik nu gewoon kan spelen zonder pijn”, aldus Bertens.

Finale Tennis Masters Huta Galung vs Igor Sijsling

Huta Galung heeft een sterk jaar beloond met een finaleplek op deze KNLTB Tennis Masters. De Noord-Hollander was een van acht beste spelers in het challengercircuit van 2013. In de halve finale wipte hij de winnaar van 2010, Thomas Schoorel: 7-5 7-6. Sijsling was in vijftig minuten klaar met Thiemo de Bakker, die weer een van zijn off-days had en amper tegenspartelde. In beide sets had Sijsling aan twee breaks genoeg.

“Het was absoluut goed tennis”, vond Sijsling over zijn eigen optreden. “Ik heb erg aanvallend gespeeld, en heb daarbij weinig fouten gemaakt.” Over de finale zegt hij:
“Jesse heeft een big game. Vorig jaar was het een erg zware pot, dus ik verwacht dat het morgen weer zo zal zijn.” De onderlinge stand is 3-2 voor Sijsling.

Uitslagen Tennis masters:

Olga Kalyuzhnaya [2] – Bibiane Schoofs 6-0 7-6(5)
Jesse Huta Galung [2] – Thomas Schoorel [4] 7-5 7-6(5)
Kiki Bertens [1] – Lesley Kerkhove [3] 6-1 6-3
Igor Sijsling [1] – Thiemo de Bakker [3] 6-2 6-2
Michaella Krajicek & Indy de Vroome – Danielle Harmsen & Olga Kalyuzhnaya
2-6 6-3 10-8
Stephan Fransen & Wesley Koolhof – Antal van der Duim & Boy Westerhof
7-6(4) 6-3

Programma Tennis masters:

Kiki Bertens [1] – Olga Kalyuzhnaya [2] Igor Sijsling [1] – Jesse Huta Galung [2]

De finale wedstrijden beginnen om 11.00 uur. Na de eerste finale tussen Marjolein Buis [1] – Jiske Griffioen [2] volgt de dames finale en na 14.00 uur begint de heren finale.

Tennis wedden

Het eerste grand slam van het jaar vindt volgende maand plaats in Melbourne, de Australian Open 2014. Voorspel jij de winnaar en pak je een dikke winst? De favorieten bij bookmaker Unibet zijn Djokovic met een notering van 2,25, Nadal met 2,80, Murray 7,00, Del Potro 14,00 en Federer noteert 20,00 voor de winst.
Advertorial

Unibet

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top