Ga naar hoofdinhoud

KNLTB Tennis Masters: Sijsing in halve finale tegen De Bakker

KNLTB Tennis Masters halve finale. Zaterdag speelt titelverdediger Igor Sijsling op de KNLTB Tennis Masters tegen Thiemo de Bakker. De hooggeplaatste speler bij de mannen won vrijdag met 6-2 6-4 van Antal van der Duim.

Igor Sijsling vol zelfvertrouwen

De 26-jarige Amsterdammer staat zeventigste op de mondiale ranglijst, terwijl Van der Dam amper een profbestaan weet op te bouwen en buiten de top vierhonderd bungelt. Toch bleek op de baan weinig van het verwachte enorme krachtsverschil. In de tweede set moest Sijsling een break ongedaan maken om de partij in straight sets af te maken. Vervolgens denderde Sijsling door van 1-4 naar 6-4, zodat hij toch met zelfvertrouwen van de baan stapte.

Thiemo de Bakker was donderdag al klaar in de kwartfinale en heeft dus een extra rustdag. Hij had tegen Matwe Middelkoop drie sets nodig en wist pas diep in de beslissende set door de opslag van zijn tegenstander heen te gaan. In de afgelopen zes jaar hebben de generatiegenoten vier keer elkaar bekampt. De Bakker won de eerste en laatste keer, waaronder de enige ontmoeting op hardcourt.

Huta Galung – Thomas Schoorel

In de andere halve finale speelt Jesse Huta Galung tegen Thomas Schoorel. In de halve finale leverde Huta Galung een spannende driesetter af tegen Boy Westerhof, maar de spanning zat hem meer in de verbale strijd dan in het spel. “Ik vond het niet kunnen dat hij met een soort onderhandse smash mij probeerde te raken”, legt Huta Galung uit. “Maar dat moment heeft me wel op scherp gezet en ik ben nadien een stuk beter gaan spelen. Verder wil ik er niet veel over kwijt.” Volgens een toeschouwer zei Huta Galung: “De volgende keer komt die bal terug!”

Uitslagen Tennis Masters:

Jesse Huta Galung [2] – Boy Westerhof 3-6 6-3 6-0
Lesley Kerkhove [3] – Indy de Vroome 6-3 1-6 6-1
Bibiane Schoofs – Angelique van der Meet [4] 3-6 6-2 3-2 Opgave vd Meet
Igor Sijsling [1] – Antal van der Duim 6-2 6-4
Antal van der Duim & Boy Westerhof – Matwé Middelkoop & Miliaan Niesten 7-5 6-3
Michaella Krajicek & Indy de Vroome – Daphne van Duuren & Bo Verhulsdonk
6-2 6-0

Programma Tennis Masters voor zaterdag:

Bibiane Schoofs – Olga Kalyuzhnaya [2] Thomas Schoorel [4] – Jesse Huta Galung [2] Kiki Bertens [1] – Lesley Kerkhove [3] Igor Sijsling [1] – Thiemo de Bakker [3]

Danielle Harmsen & Olga Kalyuzhnaya – Michaella Krajicek & Indy de Vroome
Stephan Fransen & Wesley Koolhof – Antal van der Duim & Boy Westerhof

Tennis wedden

Het eerste grand slam van het jaar vindt volgende maand plaats in Melbourne, de Australian Open 2014. Voorspel jij de winnaar en pak je een dikke winst? De favorieten bij bookmaker Unibet zijn Djokovic met een notering van 2,25, Nadal met 2,80, Murray 7,00, Del Potro 14,00 en Federer noteert 20,00 voor de winst.
Advertorial

Unibet

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top