Ga naar hoofdinhoud

KNLTB Tennis Masters 2013: Igor Sijsling en Kiki Bertens titelhouders

KNLTB Tennis Masters 2013. Van dinsdag 17 tot en met zondag 22 december 2013 wordt in het Topsportcentrum Rotterdam de KNLTB Tennis Masters gehouden. Zestien mannen en zestien vrouwen strijden om de titel Nederlands kampioen(e).

Igor Sijsling en Kiki Bertens titelverdedigers

Vorig jaar gingen Igor Sijsling en Kiki Bertens met de prijs aan de haal. Beide tennissers komen terug naar Rotterdam om hun titel te verdedigen. Ze worden voor hun goede prestaties dit jaar beloond met een “bye” in de eerste ronde. Sijsling zal in de tweede ronde aantreden tegen Nick van der Meer en Antal van der Duim.

Robin Haase traint met Roger Federer

Normaliter zou Robin Haase de grootste bedreiging vormen voor titelprolongatie door Sijsling. De Haagse speler verkiest een trainingsstage in Dubai. En niet zonder reden, want hij is door niemand minder dan Roger Federer uitgenodigd om met hem te sparren. Nu zal de grootste tegenstand komen van de als tweede geplaatste Jesse Huta Galung en de als derde geplaatste Tiemo de Bakker.

Kiki Bertens hersteld na operatie

Het is de vraag of Bertens bij de dames de grootste favoriet van de KNLTB Tennis Masters genoemd mag noemen. De speelster uit Wateringen was drie maanden uit de roulatie om te herstellen na een enkeloperatie. Pas afgelopen zaterdag besloten zij en haar begeleiders dat het verantwoord is om in Rotterdam te spelen. Eerder dit jaar piekte Kiki Bertens met een 41e plaats op de WTA-ranglijst, maar door haar inactiviteit sluit ze 2013 als als de nummer 87.

Gaat Indy de Vroome verrassen?

Als tweede geplaatst is Olga Kalyuzhnaya, die op 19 december 31 jaar wordt. Al sinds 2003 heeft de in Rusland geboren tennisster geen internationale partij meer gespeeld. De tien jaar jongere Lesley Kerkhove is als derde geplaatst. Misschien kan de pas zeventienjarige Indy de Vroome voor een verrassing zorgen. Zij heeft in de afgelopen maanden drie keer de finale bereikt van een ITF-tennistoernooi, de categorie onder de WTA.

Arantxa Rus heeft de uitnodiging om aan de KNLTB Tennis Masters 2013 deel te nemen afgeslagen. Ze wil begin 2014 toernooien spelen in Australië en Nieuw-Zeeland en verkiest het om daar alvast te acclimatiseren.

KNLTB Tennis Masters 2013 programma

dinsdag 17 december 2013 12.00 uur
Quirine Lemoine – Marcella Koek
Mark de Jong – Boy Westerhof
Nick van der Meer – Antal van der Duim
Sander Arends & David de Goede – Thiemo de Bakker & Melle van Gemerden
Wesley Koolhof – Matwé Middelkoop

Tennis wedden

Het eerste grand slam van het jaar vindt volgende maand plaats in Melbourne, de Australian Open 2014. Voorspel jij de winnaar en pak je een dikke winst? De favorieten bij bookmaker Unibet zijn Djokovic met een notering van 2,25, Nadal met 2,80, Murray 7,00, Del Potro 14,00 en Federer noteert 20,00 voor de winst.
Advertorial

Unibet

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top