Ga naar hoofdinhoud

Kim Clijsters klaar voor Australian Open

De eerste echte Grand Slam van het tennisseizoen is het Australian Open. Op 17 januari 2011 gaat het tennisseizoen in het Melbourne Park echt van start. Tennis Australia, voorheen Lawn Tennis Association of Australia”, organiseert de tenniswedstrijden.

Kim Clijsters versloeg, op het ATP toernooi van Sydney, in haar tweede wedstrijd de Tsjechische Barbora Strycova. Kim Clijsters komt nu in de kwartfinales uit tegen de Wit Russische Victoria Azarenka. Kim Clijsters stelt dat ze zich zeer goed voelt en met een handvol matchen in de benen haar topvorm voor het Australian Open al gevonden te hebben. Het Australian Open is het eerste echte grand slam van het tennisseizoen. Het tennisseizoen gaat op 17 januari 2011 in het Melbourne Park echt van start.

Door haar spel en haar twee opvolgende overwinningen op het US Open is de Belgische tennisster Kim Clijsters genomineerd voor de prestigieuze Laureus World Sport Award. Naast haar zijn ook de tennissters Serena Williams en Caroline Wozniack genomineerd.

Justine Henin is genomineerd in de categorie “Comeback van het jaar” en moet het opnemen tegen Valentino Rossi, Carolina Klüft en Tyson Gay. De Nederlandse rolstoeltennisster Esther Vergeer is voor de vijfde keer genomineerd voor ’s werelds beste sporter met een handicap. Esther Vergeer won reeds de Laureus Sport Award in 2002 en 2008 en was in 2006 en 2007 eveneens hiervoor genomineerd. De Laureus Sport Award wordt op 7 februari 2011, tijdens een gala in Abu Dhabi, uitgereikt.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top