Ga naar hoofdinhoud

Kim Clijsters in halve finale Australian Open tegen Azarenka. Live om 0.55 uur.

De eerste dames halve finale van de Australian Open Tennis 2012 gaat tussen Kim Clijsters en Victoria Azarenka. Beide dames gaan werken de strijdt af op donderdag 26 januari na 01.00 uur. Eerst wordt de halve finale heren dubbel gespeeld. Die gaat tussen Bob en Mike Bryan en Robert Lindstedt en Horia Tecau.

Titelverdedigster Clijsters en Azarenka hebben vanaf 2009 zes maal eerder tegen elkaar gespeeld. Vier keer won de 28-jarige Belgische, twee keer was de zes jaar jongere Azarenka de sterkste. In 2011 stonden ze twee keer tegenover elkaar. In beide gevallen ging het om een kwartfinale van een WTA toernooi. Zowel Clijsters als Azarenka wist één ontmoeting te winnen.

Wanneer er naar de spelersprofielen van Clijsters en Azarenka gekeken wordt, kan er geconcludeerd worden dat Clijsters een betere staat van dienst heeft. De Belgische, die weliswaar ouder is, wist in haar twee carrières in totaal 41 WTA toernooien op haar naam te schrijven. Azarenka wist tot nu toe 9 toernooien te winnen, waarvan één in 2012.

Leuk detail is dat beide dames tot nu toe 122 wedstrijden hebben verloren in hun carrière. Bij Azarenka staan hier 284 overwinningen tegenover. Clijsters won maarliefst 506 wedstrijden op de WTA Tour. Dit zijn exclusief de overwinningen die de twee dames reeds hebben behaald tijden de Australian Open 2012.

Unibet heeft Azarenka toch aangewezen als de favoriet. Op de 22-jarige Wit Russiche staat een quote van 1.84. Wanneer Clijsters zich net als in 2011 plaatst voor de finale, keren ze 1.94x uw inleg uit.

De kwartfinale tussen Kim Clijsters en Victoria Azarenka kunt u live bekijken via de livestream op Unibet. Hiervoor hoeft u zich enkel gratis te registreren. Naast het bekijken van de wedstrijd, kunt u ook live weddenschappen plaatsen.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top