Ga naar hoofdinhoud

Kiki Bertens – Andrea Petkovic vandaag 4e ronde Roland Garros

Kiki Bertens – Andrea Petkovic, Roland Garros tennis Grand Slam. Kiki Bertens speelt maandag vanaf 11:00 uur op het Centre Court van Roland Garros de belangrijkste match van haar leven. In de vierde ronde van het Franse Open treft ze Andrea Petkovic, de Duitse nummer 27 van de wereld.

Sinds februari van dit jaar wordt Petkovic getraind door de Nederlander Eric van Harpen, de voormalige trainer van Michaela Krajicek. De coach stopte de samenwerking met Misa omdat hij een topsportmentaliteit miste bij de “Kleine Kraai”.

Blessureleed Petkovic

Bij Petkovic vindt hij wel de drive en inzet om mee te draaien in de top. De in Bosnië geboren Petko stond in oktober 2011 op plaats negen van de WTA ranking, waarna een knieblessure haar carrière in de knop dreigde te breken. In 2012 eindigde ze het jaar voor het eerst sinds 2008 buiten de top honderd. In 2011 won ze liefst 54 wedstrijden op WTA-niveau, het jaar daarop slechts negen. In 2013 krabbelde ze op, maar niet in het gewenste tempo.

Petkovic erkent dat ze vorig jaar overwoog te stoppen met tennissen. “Nu ik weer op de grote toernooien speel, prijs ik mezelf voor mijn volharding. Dit is waar tennissers over dromen en waar we zo hard voor werken.” Eerder dit jaar won ze ook eindelijk weer een WTA-toernooi. In Charleston versloeg ze onder meer landgenote Sabine Lisicki en de opkomende ster Eugenie Bouchard.

Petkovic ziek op Roland Garros

Ook in haar Roland Garros match in de derde ronde tegen Kristina Mladenovic spookte het in het hoofd van Petkovic om op te geven. De Duitse werd geteisterd door een buikvirus. “In de afgelopen paar dagen ben ik grote vrienden geworden met de toiletten in Parijs”, zegt ze. “Ik was uitgeput. Mijn energielevel was onder de nul. Ik voelde me als een zombie.” Toch sleepte ze in een driesetter de partij naar zich toe.

Kiki Bertens: droom komt uit

Kiki Bertens heeft zich zondag voorbereid op de voortzetting van haar beste Grand Slam door zich gewillig te laten strikken voor een fotosessie bij de Eiffeltoren. “Dit spel moet ik vasthouden in de vierde ronde, ik denk dat het dan nog iets heel moois kan worden op dit toernooi”, zegt ze, verwijzend naar haar overwinning op Silvia Soler.”Ik hoop dat ik de stijgende lijn kan blijven volgen. Het is natuurlijk een droom die uitkomt om de tweede week van een grandslamtoernooi te halen, vanuit de kwalificaties zelfs.”

Wedden op Bertens – Petkovic

Gokken op tennis? Bookmaker 888sport is vanwege de virusklachten van Petkovic voorzichtig en noteert een zegen van de Duitse op 1,56. Bertens noteert 2,35. De kans is groot dat één van de twee dames instort. Of Petkovic vanwege ziekte, of Bertens omdat ze inclusief kwalificatie al zes partijen heeft gespeeld en vaker ten onder ging aan de zenuwen. Onze tip is dat er minder dan 21,5 games komen. De notering is 1,93.
Advertorial

888sport

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top