Ga naar hoofdinhoud

Kijk Haase tegen Schuettler BNP Paribas Live

In de eerste ronde van het BNP Paribas gaat Robin Haase ( ATP-56 ) het opnemen tegen Rainer Schuettler ( ATP-83 ). De andere Nederlander die mee doet, Thiemo de Bakker ( ATP-53 ), moet gaan tennissen tegen Benjamin Becker ( ATP-60 ).

Op het eerste oog lijken beide spelers gunstig geloot te hebben. Vandaag worden de laatste qualifiers bekend en pas dan kan het volledige toernooischema worden ingevuld.

Maar liefst 96 spelers staan aan de start van dit megatoernooi. De eerste 28 geplaatsten hebben een bye voor de eerste ronde en er zijn nog 12 plekken over die ingevuld moeten gaan worden door gekwalificeerde spelers.

Wat in ieder geval wel zeker is, is dat Haase zijn eerste ronde partij moet kunnen winnen van Schuettler. De Duitser, die al enkele jaren aan het afbouwen is, boekte geen enkel succes meer na 2003. Alleen in 2008 wist hij nog te schitteren.

Op Wimbledon kwam hij tot de halve finale. Ook dit seizoen loopt het nog niet zoals het moet. Ondanks vele toernooideelnames, wist hij maar één keer de eerste ronde te overleven. Wel moet gezegd worden dat Schuettler die keer ook meteen de finale haalde. Op het toernooi in Dallas kon hij echter het toernooi niet op zijn naam schrijven. Dat hij de finale haalde, was niet erg verwonderlijk. Zijn hoogst geklasseerde tegenstander op weg naar de finale stond op plek 135 van de ATP-ranglijst.

De Bakker zal het een stukje moeilijker hebben met zijn opponent. Ondanks het feit dat Becker nog geen top seizoen draait, moet er rekening gehouden worden met zijn sterkte. Zo pakte hij na een desastreus verlopen seizoen in 2009 toch nog de titel bij het toernooi in Rosmalen.

De exacte speeltijden van beide wedstrijden worden morgen bekend gemaakt.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top