Ga naar hoofdinhoud

Justine Henin stopt met tennissen

De Belgische sportvrouw aller tijden, Justine Henin, heeft opnieuw het einde van haar tenniscarrière aangekondigd. Justine Henin nam ook al in 2008 afscheid van het tenniscircuit. In 2010 maakte zij als tennisster opnieuw haar rentree.

De 28 jarige Waalse tennisster liet toen weten dat zij in elk geval tot en met de Olympischespelen van Londen (2012) weer op wereldniveau zou gaan spelen. Een elleboogblessure zorgde voor een revalidatie periode van een half jaar. Justine Henin liep de blessure op na een val tijdens Wimbledon 2010.

Afgelopen weken maakte ze weer haar rentree tijdens de Australian Open in Australië. Hier werd ze al in de derde ronde uitgeschakeld door Svetlana Koeznetsova. Na haar uitschakeling werd er opnieuw een NMR scan gemaakt. Deze toonde een belangrijke verslechtering van haar elleboog. Op basis van deze diagnose besloot Henin met onmiddellijke ingang haar tenniscarrière te beëindigen. Een alternatief zou een risicovolle operatieve ingreep zijn. Gevolgd door een langdurige herstelperiode.

Justine Henin wordt door haar fans “juju” genoemd en speelde als prof sinds 1999. In haar eerste WTA-toernooi, te Antwerpen, was de Waalse gelijk de sterkste. Hiermee was ze de vijfde tennisspeelster die als debutant een WTA-toernooi wint.

Het was het begin van een glansrijke carrière. De nu 28-jarige tennisster verzamelde in haar actieve tennisloopbaan 43 titels. Hieronder zijn zeven grandslamtitels. Alleen Wimbledon ontbreekt op haar palmares.

Justine Henin besluit haar carrière op de 13e plaats van de WTA-ranglijst. Eerde stond de Belgische 117 weken lang, op de eerste plaats op de WTA- ranglijst. Hiervan wist ze 61 weken achtereen de eerste plaats te behouden. Slechts zes speelsters wisten sinds de invoering van deze ranking in 1968 langer de lijst aan te voeren.

Op 20 oktober 2003 prijkte Justine Henin voor het eerst op de eerste plaats. In dat jaar won ze ook haar eerste Grand Slam toernooi. Het toernooi van Roland Garos.

De beste nummers één van de wereld met de langste periode zijn:

Steffi Graf (Dui) 377 weken.
Martina Navratilova (Tsj/VSt) 332 weken.
Chris Evert (VSt) 260 weken.
Martina Hingis (Zwi) 209 weken.
Monica Seles (Joe/VSt) 178 weken.
Serena Williams (VSt) 123 weken.
Justine Henin (Bel) 117 weken.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top