Ga naar hoofdinhoud

Justine Henin niet naar Australian Open

De eerste opslag is op 17 januari 2011 en het laatste matchpoint, van de 99e editie van het eerst Grand Slam toernooi van 2011, kan op 30 januari 2011 in Melbourne, tijdens het Australian Open, gemaakt worden.

Tennisliefhebbers kunnen in de periode 17 januari 2011 tot en met 30 januari 2011 weer genieten van het tennisspel. In deze periode wordt voor de 99e maal het Australian Open georganiseerd. De eerste afmelders voor dit tennisspektakel zijn er al. Na de 29 jarige Serena Williams twijfelt nu ook Justine Henin aan haar deelname. Toptennisser Serena Williams moest zich afmelden wegens een nog niet herstelde voetblessure.

De finalisten van vorig jaar, titelverdigster Serena Williams en Justine Henin, blijken beiden niet op tijd herstelt te zijn van hun blessures. De Waalse Justine Henin, die een elleboogblessure opliep tijdens de Wimbledonpartij tegen haar landgenoot Kim Clijsters, miste na een daverende start de tweede helft van het voorbijgaande seizoen en is nog steeds niet volledig hersteld. “Ik bereid me momenteel in China voor op 2011. Elke dag voel ik me beter, maar ik besef dat ik nog veel werk voor de boeg heb”, schrijft Henin op haar website. “Het was fysiek geen gemakkelijk jaar. Ik kijk ernaar uit om weer op de baan te staan. Hopelijk ben ik snel op mijn best.”

Ook de Chinese Zheng Jie mist het Australian Open, zij kamt met een polsblessure. Daar staat tegenover dat de 27 jarige Jelena Dodic de kans krijgt om deel te nemen. De 27-jarige tennisser heeft voor deelname aan het toernooi, evenals haar landgenoot Peter Luczak, een wildcard gekregen. Beide tennissers waren van deelname uitgesloten omdat ze gestrand waren inde finales van het kwalificatietoernooi.

Het kwalificatietoernooi werd gewonnen door Marinko Matosevic en Olivia Rogowska en deze beide tennisspelers mogen daarom ook uitkomen in de 99e editie van het eerste Grand Slam toernooi van 2011, het Australian Open in Melbourne.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top