Ga naar hoofdinhoud

Jo-Wilfried Tsonga – Robin Soderling 14:00 13 februari

De finaleplekken voor het ABN Amro World Tennis Tournament zijn vergeven. Jo-Wilfried Tsonga mag het op gaan nemen tegen titelverdediger Soderling. De Fransman wist in de halve finale Ivan Ljubicic te verslaan. Soderling versloeg Viktor Troicki.

Gemakkelijk ging het zeker niet voor de titelverdediger. De verrassing van het toernooi, Viktor Troicki, wist in totaal negen games te behalen. Helaas voor hem leverde het geen enkele set op. Hij verliest uiteindelijk met 7-5 6-4.

Ondanks problemen in de eerste set benadrukt Soderling dat hij zich thuis voelt in Rotterdam. ‘’Het heeft allemaal met zelfvertrouwen te maken,” aldus de finalist. “Het is altijd fijn om terug te keren op een toernooi dat je al een keer hebt gewonnen. Ik heb hier in Rotterdam weer vier goede partijen gespeeld en dan stijgt het zelfvertrouwen alleen maar.”

Zijn opponent in de finale is Jo-Wilfried Tsonga. De Fransman versloeg Ljubicic met 6-4 7-6(6). Met krachtig aanvallend tennis van beide speler was het uiteindelijk de service van Tsonga die het verschil maakte. De Fransman sloeg maar liefst dertien aces, tegenover zes van Ljubicic.

De twee finalisten zijn zeker geen onbekende van elkaar. Al drie keer hebben zij tegen elkaar getennist. Driemaal won de Zweed. Soderling heeft zelfs nog nooit een set verloren van Tsonga.

Mocht Soderling winnen dan prolongeert hij zijn titel. Eerder zijn er drie tennissers geweest die dit al hebben gedaan. Ashe, Edberg en meer recentelijk Escudé zijn de enige die dit toernooi twee jaar achter elkaar hebben gewonnen. Soderling heeft aangegeven dat hij zich enorm graag bij dit rijtje schaart.

De partij begint om 14:00 uur. Twee uur eerder wordt de finale van het dubbelspeltoernooi gespeeld. Deze gaat tussen Llodra/Zimonjic en Melzer/Petzschner

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top