Ga naar hoofdinhoud

Jesse Huta Galung Challenger Tour Finals LIVE streaming tegen Martin

Tennis 2013. Van woensdag 13 tot en met zondag 17 november wordt in Sao Paulo (Brazilië) de ATP Challenger Tour Finals georganiseerd. De acht best presterende tennissers in challengertoernooien maken hun opwachting. Namens Nederland is Jesse Huta Galung van de partij.

Afgelopen maandag werd het grotere broertje van dit toernooi afgerond, de ATP World Tour Finals te Londen. De top acht van de wereld was aldaar present. Dit onderonsje in Brazilië is een sympathieke geste richting tennissers die een bescheiden boterham verdienen in de eerste divisie van het tennis, de challengers. In regel schrijven spelers van net buiten de top honderd zich in voor die toernooien.

Piek Huta Galung in Davis Cup

De 28-jarige Noord-Hollander Jesse Huta Galung behoort dus tot de acht beste challengerspelers van 2013. Hij won titels in Cherbourg, Saint-Brieuc, Scheveningen en Tampere. De piek van het jaar bereikte hij voor eigen publiek in de Davis Cup. In de interland tegen Oostenrijk versloeg hij Jurgen Melzer, een voormalige top tien speler.

Het was pas de tweede keer dat Huta Galung een speler uit de top vijftig de baas was. Een ander hoogtepunt was de plek die hij en zijn dubbelmaatje Thiemo de Bakker boekten in de finale van het toernooi in Rotterdam.

Australian Open 2014 in gevaar

Sinds Huta Galung in de halve finale van de challenger in Alphen aan den Rijn onderuit ging tegen Thomas Schoorel en daarna Melzer versloeg, heeft hij bedroevende resultaten afgeleverd. Zes keer op rij verloor hij in de eerste ronde.

Bij zijn laatste toernooi in Ortisei viel in de tweede ronde het doek. Hij begon het jaar als nummer 346 van de wereld en staat nu op plek 104. Eerder dit jaar dook hij voor het eerst in zijn leven in de top honderd. Daarna mikte hij op een plekje in de top zeventig, maar nu moet hij uitkijken dat hij niet te veel wegzakt, want dan kan hij directe plaatsing voor de Australian Open 2014 vergeten.

De Challenger Tour Finals begint met twee groepen. De Nederlander is ingedeeld bij Filippo Volandri, Alejandro Gonzalez en Andrej Martin. De andere groep bestaat uit Teymuraz Gabashvili, Adrian Ungur, Oleksandr Nedovyesov en wildcard Guilherme Clezar. Volandri is met zijn 32 jaar de oudste deelnemer terwijl Gonzalez vijf finales van challengers bereikte en driemaal won. Hij en Huta Galung zijn de favorieten.

Wedden op Huta Galung – Martin

Zet in op de partij waarin Huta Galung de favoriet is. Bookmaker Unibet noteert 1,70 voor een overwinning van de Nederlander. Andrej Martin levert 2,08 op bij winst.

LIVE stream kijken

Heb je een account bij Unibet, dan kun je de wedstrijden LIVE volgen op de stream. Nog geen account? Maak er nu nog één eenvoudig aan, doe je storting en kijk direct live naar de Challenger Tour Finals. Met je nieuwe account strijk je bovendien 50 euro bonus op en kun je inzetten op je favoriet en flink verdienen!

Advertorial

Unibet

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top