Ga naar hoofdinhoud

Ivan Dodig wint eerste ATP Titel

In het afgelopen weekend zijn er maar liefst drie ATP-toernooien afgerond. Zowel in Zagreb, als in Santiago en Johannesburg wist geen enkele favoriet te winnen. De nummers één en twee van de plaatsingslijst wisten zelfs in alle toernooien de finale niet eens te halen. Week 5 was dus een week voor de outsiders.

In de SA Open in Johannesburg wist de Zuid-Afrikaan Kevin Andersson het toernooi op zijn naam te schrijven. De hoop van de plaatselijke fans wist in drie sets ( 4-6 6-3 6-2 ) te winnen van de Indiase Devvarman. Door de overwinning krijgt Andersson 250 ATP-punten en schaart hij zich bij de beste 40 van de wereld.

De weg van beide finalisten naar de eindstrijd, was vrij eenvoudig. Beiden hadden geluk dat de favorieten door anderen waren uitgeschakeld, waardoor zijzelf niet of nauwelijks tegen geplaatsten spelers hoefden te tennissen

In Zagreb bij het PBZ Zagreb Open wist voor de vierde maal een Kroaat de punten in de wacht te slepen. Dat een ‘thuisspeler’ het toernooi zou winnen, was ingecalculeerd, maar dat Ivan Dodig de eindstrijd zou winnen, daar had niemand op gerekend. Hij wist in de finale Berrer [8] te verslaan met 6-3 6-4. Dat hij de zege ook verdient, is voor niemand een twijfel. Nadat hij eerst de torenhoge favoriet Ljubicic [2] versloeg, moest in de halve finale de als derde geplaatste Garcia-Lopez eraan geloven.

In Chili wist de geplaatsten wel de finaleplekken op te eisen. Bij de Movistar Open werd de finale gespeeld tussen Robredo [6] en Giraldo [8]. Uiteindelijk wist de Spanjaard Tommy Robredo de eindstrijd te winnen. In een zenuwslopende tiebreak wist hij de derde set ( 2-6 6-2 7-6(5) ) alsnog naar zich toe te trekken.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top