Ga naar hoofdinhoud

Italië heeft nog één overwinning nodig voor nieuwe Fed Cup titel

Fed Cup tennis. Sara Errani en Roberta Vinci hebben ervoor gezorgd dat Italië na één speeldag al op matchpoint staat. Beide wonnen, zoals verwacht, hun wedstrijd, al ging het niet vanzelf. Panova en Khromacheva gaven zich namelijk niet gemakkelijk gewonnen.

Vinci met de schrik vrij tegen Panova

Roberta Vinci bezorgde Italie gisteren het eerste punt tegen Rusland. De 30-jarige Italiaanse, nummer dertien van de wereld, speelde een uiterst moeizame wedstrijd tegen Alexandra Panova, die ruim honderd plaatsen lager staat op de WTA-ranglijst. Het werd 5-7 7-5 en 8-6 voor Vinci, die ook nog drie wedstrijdpunten moest wegwerken.

‘’Het was een zware wedstrijd met vele ups en downs. Ik had wat last van een blessure en kreeg aan het einde van de wedstrijd ook nog kramp’’, vertelde Vinci. ‘’Ik had al een geweldig seizoen, maar deze overwinning maakt het nog mooier. Ik hou van het spelen van Fed Cup wedstrijden en vandaag zag je waarom.’’

Panova, die meerdere malen de kans kreeg om de wedstrijd uit te maken, blikt terug op haar Fed Cup debuut: ‘’Mijn service liet me een beetje in de steek, ik had een erg laag eerste servicepercentage. Omdat ik slechts één ace sloeg, moest ik de rest van de punten halen via rally’s.’’

Errani te sterk voor Khromacheva

De tweede wedstrijd werd gewonnen door Sara Errani, die het opnam tegen de pas 18-jarige Irina Khromacheva. De nummer zeven van de wereld was in de eerste set oppermachtig, maakte zakte daarna ver terug in haar niveau. Uiteindelijk stapte ze met een 6-1 en 6-4 overwinning van de baan.

‘’Ik zakte wat weg in de tweede set, phisch was ik uitgeput. Natuurlijk kan ik een stuk beter spelen. Echter blijft het spelen van Fed Cup wedstrijden een verhaal apart. Zelfs al ben je de grote favoriet, dan is het nog niet eenvoudig om te winnen’’, aldus Errani.

Programma zondag 3 november

Vandaag staan de laatste twee enkelpartijen op het programma in Cagliari. Sara Errani treft de Russische kopvrouw Alexandra Panova en Roberta Vinci neemt het op tegen Irina Khromacheva. De eerste wedstrijd gaat om 10.30 uur van start.

Aansluitend wordt de Fed Cup ontmoeting tussen Italië en Rusland afgesloten met een dubbelwedstrijd. Voor Italië spelen Flavia Pennetta en Karin Knapp, zij nemen het op tegen de Russinnen Alisa Kleybanova en Margarita Gasparyan.

Wedden op Fed Cup

Een verrassende overwinning van Rusland levert je bij Bwin 7,00 op. Italië is met 1,08 de grote favoriet voor de winst.
Advertorial

Bwin

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top