Ga naar hoofdinhoud

Igor Sijsling – Tommy Robredo Roland Garros 2013: De Bakker naar huis

Roland Garros 2013. Dinsdag verloor de derde Nederlandse mannelijker deelnemer aan Roland Garros zijn partij in de eerste ronde. Thiemo de Bakker was de mindere van Stanislas Wawrinka. Vandaag spelen Igor Sijsling – Tommy Robredo en Somdev Devvarman – Roger Federer.

De Zwitser kreeg de zege echter niet cadeau. De man met de fluwelen backhand stond 7-5 en 6-3 voor en leek bij een stand van 3-1 in de derde set al met een half been onder de douche te staan. Toen kwam het beste in De Bakker naar boven, terwijl Wawrinka na een paar missers op zichzelf ging mopperen.

Het is een lastig euvel dat veel tennissers parten speelt: onder druk wordt de foutenlast te hoog of worden juist laffe, defensieve ballen geslagen. En zonder druk verschijnen plots fantastische winners van het racket, alsof het een onbekommerd trainingspartijtje is. Thiemo de Bakker heeft helaas ook dikwijls last van deze kwaal, die je “choken” kan noemen. Als het te spannend wordt, gaat het mis. Pas toen het eigenlijk al te laat was, toonde hij zijn prachtige techniek, gevoelige dropshots en vechtlust.

De Bakker maakte de break in de derde set ongedaan en won de tie-break. Daarna bleef hij in de vierde set tot 5-5 mee en waren er genoeg kansen om ook die set in de wacht te slepen. Maar Wawrinka won op consistentie en kon uiteindelijk zijn tas inpakken met de 7-5, 6-3, 6-7 (1) 5-7 winst op zak.

Drie jaar geleden naderde De Bakker de top 30. Twee jaar geleden was hij al uit de top 100 geduikeld en vorig jaar stond hij niet eens in de top 400. Inmiddels is hij weer in de top honderd geslopen. “Ik heb er bewust voor gekozen me te proberen te kwalificeren voor ATP-toernooien. Nu moet me dat lukken, ik moet over dat heuveltje heen. Ik voel dat ik een klein duwtje nodig heb”, zegt hij. “Het gaat goed met me, fysiek gaat het goed en ook met mijn tennis is niet veel mis, ik heb alleen wat wedstrijden nodig.”

Igor Sijsling speelt vandaag tegen Tommy Robredo. Het is de derde partij op baan vijf. Al vier keer stond Robredo in de kwartfinale van Roland Garros.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top