Ga naar hoofdinhoud

Igor Sijsling moet opgeven tegen Dodig op Wimbledon Tennis

Wimbledon Tennis 2013. Igor Sijsling is er niet in geslaagd om de vierde ronde van Wimbledon te bereiken. In een mum van tijd stond hij 2-0 in sets achter tegen Dodig, waarna de Amsterdammer de strijd staakte.

Het was de belangrijkste wedstrijd in de loopbaan van de 26-jarige Sijsling en het mondde uit in de grootste deceptie. Sijsling had in de nacht van vrijdag op zaterdag beroerd geslapen vanwege koorts, buik- en hoofdpijn. Ook vorige week, tijdens het grastoernooi in Rosmalen, werd hij genekt door buikgriep.

Sijsling wist aan het begin van de partij dat hij tegen een Dodig in normale doen geen schijn van kans zou maken. Zijn vermoedens kwamen uit, want binnen een kwartier had hij de eerste set al verloren. Wellicht hoopte hij op een valpartij of ander ongeluk bij de Kroaat maar dat kwam maar niet. Uiteindelijk besloot hij om in de derde set op te geven.

“Ik voel me niet goed. Mijn temperatuur bij de dokter was al hoog”, verklaarde hij. “Die zei dat het eruit ziet als een virus. Ik ga wat onderzoekjes laten doen, want ik word hier heel moe van. Ik kon lopen en als dat kan, ga je wel op Wimbledon staan. Mijn eten kwam naar boven en ik heb last van mijn hoofd. Wat het precies is, weet ik niet. Ik geloofde er niet meer in. Zonder energie kun je een derde ronde Wimbledon niet omdraaien. Mijn coach zei dat ik misschien te weinig tijd had om te herstellen van vorige week door al die wedstrijden. Misschien is dat het.”

Djokovic makkelijk door

Deze editie telt een groot aantal opgaves en Sijsling draagt daar nu dus ook aan bij. Novak Djokovic, de winnaar van 2011, mankeert tot zover toe niets en glijdt zonder problemen door het speelschema. Zaterdag won hij eenvoudig in drie sets van de Fransman Chardy. “Het is een raar gevoel om zonder Federer en Nadal de tweede week in te gaan. De afgelopen tien jaar was één van hen er altijd bij”, zei de Serviër. “Het is nu eenmaal zo. Het is goed voor de verandering. Het is voor het publiek en voor de tenniswereld in het algemeen interessant om nieuwe gezichten te zien.”

Vandaag is een rustdag op Wimbledon.

Advertorial

888sport

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top