Ga naar hoofdinhoud

Igor Sijsling – Ivan Dodig Wimbledon Tennis 2013: Igor kans op 4de ronde

Wimbledon Tennis 2013. Zaterdag in de namiddag speelt Igor Sijsling in de derde ronde van Wimbledon tegen de Kroaat Ivan Dodig. Beide heren kwamen nooit eerder in de vierde ronde van een grand slam.

De loopbaan van de Nederlander en de Kroaat vertonen parallellen. Dodig is nu 28 jaar en speelt pas vanaf 2010 regelmatig mee op grand slams. Hij is de nummer 49 van de wereld en heeft plek 32 als hoogste ranking ooit. Sijsling is 25 jaar en is ook pas als mid-twintiger een frequente gast op de vier belangrijkste tennistoernooien. Hij is nu de nummer 64 op de lijst van ATP en stond niet lang geleden 59e.

Kroatische spelers zijn vaak boomlang en hebben de opslag als sterkste wapen. Ivanisevic, Ancic en Karlovic hebben menig krater geslagen in een tennisbaan. Dodig voldoet niet helemaal aan dat model. Hij is 1 meter 83 en komt dus heel wat centimeters te kort ten opzichte van zijn held Ivanisevic, die twaalf jaar geleden Wimbledon won. “Hij is net als ik een laatbloeier, maar verdient zeker meer dan de zestigste plaats”, zegt Dodig over Sijsling. “Ik zal erg goed moeten spelen om hem te verslaan. Het wordt een interessante wedstrijd.”

Net als Sijsling heeft Dodig een geplaatste speler uitgeschakeld. In de eerste ronde stond het 2-2 in sets tegen Kohlschreiber, toen de Duitser de strijd opgaf. Dodig behaalde in die wedstrijd 83% van de punten op zijn eerste opslag. In de tweede ronde, tegen Kudla, kwam hij tot 79%. Sijsling behaalde vergelijkbare percentages. Jean-Julien Rojer, teamgenoot van Sijsling bij het Nederlandse team voor de Davis Cup, denkt dat Sijsling nog lang niet zijn plafond heeft bereikt. “Sijsling is onze beste speler op gras en kan zeker ver komen. We moeten hem blijven steunen en zorgen dat hij constant blijft. Zijn tennis is zeker top 25-niveau”, zegt Rojer.

Sergiy Stakhovksky, in de tweede ronde de bedwinger van Roger Federer, werd alweer uitgeschakeld. Hij werd in vier sets verslagen door de veteraan Melzer uit Oostenrijk. Plots was de magie weer even snel weg als hij tegen Federer was gekomen. De man uit Oekraïne probeerde ook Melzer te overdonderen met serve and volley spel, maar dit keer stond hij te schutteren aan het net. “Het was mentaal. Ik kon deze omslag niet aan. De volgende keer dat ik zoiets presteer op een Grand Slam, ben ik beter voorbereid”, zei hij. “Ik heb gewoon dom gespeeld. Ik was verblind door de wedstrijd tegen Federer en dacht dat ik hetzelfde kon spelen. Melzer retourneerde veel beter.”

Advertorial

888sport

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top