Ga naar hoofdinhoud

Hewitt stunt bijna tegen Soderling

De naar de 130e plaats afgezakte Lleyton Hewitt heeft bijna voor een grote stunt kunnen zorgen op Wimbledon. De 30-jarige Australiër wist bijna te winnen van Robin Soderling (ATP-5), maar gaf een twee nul voorsprong alsnog weg.

Hewitt heeft bijna Soderling verslagen op WimbledonVanaf het begin van de wedstrijd was het een mooie strijd tussen een oud top 10-tennisser en de huidige nummer vijf van de wereldranglijst. Soderling verdiende het om de eerste set te winnen, maar maakte het door veel onnodige zichzelf moeilijk. In de tiebreak moest hij de set aan de voormalig winnaar van Wimbledon laten.

Ook het tweede bedrijf ging naar de door blessures geplaagde Hewitt, ditmaal met 6-3. Na deze twee nul achterstand in sets, moest de Zweed de overige drie sets naar zich toe trekken om zich te plaatsen voor een derde ronde. Hij ging met minder risico spelen en won de derde set met 7-5, door een break te plaatsen in de elfde game.

Ook de vierde en vijfde set gingen naar de Zweed, beide met 6-4. Na afloop liet Soderling ondermeer het volgende weten: “Ik heb vaak tegen Hewitt gespeeld, maar dit was met afstand de mooiste zege die ik ooit op hem geboekt heb.”

De grootste verrassing van vandaag kwam van Yen-Hsun Lu (ATP-57). Hij wist af te rekenen met het dertiende reekshoofd Viktor Troicki (ATP-120). Na bijna twee en half uur tennis stond de volgende score op het bord: 7-6 (5) 6-4 en 6-4. Lu moet dit jaar overigens een kwartfinale plaats verdedigen op Wimbledon.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top