Ga naar hoofdinhoud

Herendubbel favorieten Australian Open

Wie zijn de grootste kanshebbers om de finale van het herendubbelspel op de Australian Open te halen? Worden het voor de derde keer op rij de broers Mike en Bob Bryan, of gooit de terugkeer van de “Indian Express”, Leander Paes en Mahesh Bhupathi, roet in het eten?

Afgelopen jaar, in 2010, werd het mannendubbel op de Australian Open voor de tweede maal op rij gewonnen door de broers Mike en Bob Bryan. Zij bijten daarom het spits af en spelen de eerste wedstrijd in het toernooi. In totaal hebben ze de Australian Open mannendubbel 4 maal gewonnen, in 2006, 2007, 2009 en 2010. In 2004 en 2005 werden ze tweede.

De verwachtingen liggen hoog. De tweelingbroers Bryan maken een behoorlijke kans om te winnen. Maar dit jaar moeten ze wel rekening houden met de terugkeer van een roemrijk duo: Leander Paes en Manesh Bhupati. De twee Indiërs speelde jaren geleden altijd samen, totdat ze stevige ruzie kregen. Dat was in 2002, en sindsdien waren ze elkaars grootste vijanden.

De ruzie is inmiddels bijgelegd. Leander Paes en Mahesh Bhupathi zijn als derde geklassificeerd voor het Australian Open herendubbel. Hun bijnaam is “The Indian Express”. Ze maakten grote indruk op o.a. de Olympische spelen en de Asian Games.

Als het toernooi precies verloopt als voorzien in de plaatsing, dan treffen Paes en Bhupathi in de halve finale een vroegere tennispartner: de derde seed Max Mirnyi. Bhupati won met Mirnyi de US Open van 2002, en samen bereikten ze de finales van Wimbledon in 2003. Dat was nadat Bhupati brak met Paes. Dit jaar speelt de Witrus Max Mirnyi met de Canadees Daniel Nestor.

Daniel Nestor won met de Serviër Nenad Zimonjic de finale van French Open. Vorig jaar stonden ze in de finale van het Australian Open 2010. Zimonjic speelt dit jaar met de Fransman Michael Llodra. Ze staan als achtste genoteerd.

De hardste dobber voor de broertjes Bryan in hun poging om de halve finales te bereiken is waarschijnlijk het duo dat bestaat iot Jurgen Melzer uit Oostenrijk en zijn Duitse tennispartner Philipp Petzschner. Voor het Australian Open staan ze als zesde gekwalificeerd. In 2010 werden Melzer en Petzscher kampioen op Wimbledon in het mannendubbelspel.

Een ander mogelijk scenario is dat Paes en Bhupathi de halve finale spelen tegen Rohann Bopanna en Aisam-Ul-Haw Qureshi. De uit India en Pakistan afkomstige tennispartners stonden afgelopen jaar in de finales van het US Open.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top