Ga naar hoofdinhoud

Herendubbel ABN AMRO ATP tennis toernooi

Het dubbel toernooi van de 38e editie van het ABN AMRO World Tennis Toernooi in Rotterdam belooft zeer spannend te worden. Voor het toernooi, dat wordt gehouden van 7 t/m 13 februari 2011, heeft de Servier Nenad Zimonjic zich ook aangemeld.

Nenad Zimonjic is de huidige titelverdediger in het dubbelspel. Zimonjic zal met de Fransman Michael Llodra in actie komen. De Serviër Nenad Zimonjic heeft zich samen met voormalig toernooiwinnaar van het enkelspel ingeschreven. De Serviër heeft al 7 grandslam titels achter zijn naam staan, waarvan 4 in het mannendubbel en 3 uit het gemengd dubbelspel.

De Fransman wist ook al drie grandslam tittels te behalen bij mannen dubbelspel en schreef ook al 13 dubbeltitels op andere ATP-toernooien op zijn naam. Nenad Zimonjic en Michael Llodra zijn echter niet het best geklasseerde koppel op de ATP World Tour. Die eer gaat naar Mariusz Fyrstenberg en Marcin Matkowski. Deze zijn als eerste geplaatst op de voorlopige deelnemerslijst.

Deze duo`s zullen het dan opnemen tegen de al eerde bekend gemaakte Nederlandse koppels die zullen deelnemen. Zij moeten het opnemen tegen Jacco Eltingh/Paul Haarhuis en Robin Haase/Thiemo de Bakker.

Paul Haarhuis / Jacco Eltingh wisten bij de Australische Open de groepswinst voor het veteranentoernooi te pakken. In tweesets werd het Iraans-Franse duo Bahrani-Pioline verslagen (6-3 en 7-6). Het duo zal tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament een eenmalig rentree beleven. De spelers hebben door de winst aangetoond volledig klaar te zijn voor de strijd in Rotterdam. Paul Haarhuis en Jacco Eltingh veroverden in hun carrière zes Grand Slam-titels tussen 1994 en 1998. Ze zijn daarmee Nederlands beste tennisduo uit de tennisgeschiedenis.

De voorlopige deelnemerslijst voor het dubbelspel in Rotterdam ziet er als volgt uit:

Mariusz Fyrstenberg / Marcin Matkowski
Michael Llodra / Nenad Zimonjic
Mahesh Bupathi / Marcel Granollers
Jurgen Melzer / Philipp Petzschner
Lukas Dlouhy / Paul Hanley
Rohan Bopanna / Aisam-Ul-Haq Qureshi
Tomas Berdych / Philipp Kohlschreiber
Simon Aspelin / Dick Norman
Andy Ram / Horia Tecau
Feliciano Lopez / Marc Lopez

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top