Ga naar hoofdinhoud

Henin Present op Australian Open

Justine Henin doet mee aan de Australian Open maar het ging niet vanzelf en het kost de Belgische nogal wat moeite om speelklaar te blijven.

Voor de Australian Open is inmiddels duidelijk wie mee kan spelen dankzij een wildcard. Bij de vrouwen is dat Alicia Molik en bij de heren Matt Ebden.

Justine Henin zal na de Hopman Cup ook weer aantreden bij de Australian Open. Henin heeft in 2010 een groot deel van het jaar last gehad van een elleboogblessure en is daar nog niet helemaal van af: “Dat zal nog enkele maanden duren. Ik hoop dat ik mijn conditie kan opbouwen door toernooien te spelen. Hopelijk ben ik rond juni opnieuw helemaal top.” Henin liep haar blessure tijdens het toernooi van Wimbledon op na een val.

Henin liet in een Belgische krant weten dat er bij de vrouwen wat haar betreft geen specifieke favoriet is. “Serena zal er niet bij zijn in Melbourne, dus een absolute favoriet is er niet. Maar er is niemand die het vrouwentennis domineert. Er steekt niemand echt bovenuit en het gaat meer met ups en downs”, aldus Henin.

Henin won de Australian Open zelf één keer in 2004 en bereikte nog tweemaal de finales. “Maar ik beschouw mezelf niet als een van de favorieten”, liet zij weten.

Henin heeft om goed te kunnen tennissen en de Australian Open enigszins goed te kunnen doorlopen dagelijks tweeënhalf uur behandeling aan haar elleboog nodig. “Het eerste dat ik doe ’s morgens is een zak met ijs tegen het gewricht binden. Na het ontbijt volgen versterkende oefeningen, veel behandelingen tegen de ontsteking en veel stretchen. En voor een match of een training moet ik 40 minuten opwarmen in plaats van 20 voorheen. Dat is niet niks, maar er is geen andere optie: als ik het niet doe, kan ik niet spelen”, aldus Henin.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top