Ga naar hoofdinhoud

Halve finale US Open 20132: Rafael Nadal – Richard Gasquet

US Open tennis 2013. Rafael Nadal of Richard Gasquet zal maandag de finale spelen van de US Open. Zaterdag om 21.00 uur staan de Spanjaard en Fransman tegenover elkaar in de halve finale van het grandslam in New York.

Droom Robredo over

Nadal gaf in de US Open kwartfinale een masterclass tegen Tommy Robredo. De voormalige top tienspeler zal na zijn eenvoudige overwinning op Federer misschien de illusie hebben gekoesterd dat hij het zijn landgenoot ook lastig kan maken.

Die illusie werd dan al in twintig minuten aan gruzelementen geslagen, want toen was de eerste set al geëindigd in 6-0. Robredo kon geen enkel breakpoint scheppen, terwijl Nadal 86% van de punten op zijn eerste opslag won en 56% van de punten op Robredo`s opslag afsnoepte. Het verschil was genant groot voor een kwartfinale.

Rafael Nadal sterk

Sowieso is Nadal bezig met een opvallend sterke zomer. Na zijn snelle uitschakeling op Wimbledon werd gevreesd voor weer een herstelperiode van enkele maanden. De knieën van Nadal verteren hardcourt veel minder goed dan gravel en het gravelseizoen in de lente heeft uiteraard zijn prioriteit. Nadal is dit jaar echter al 21 partijen op rij ongeslagen op hardcourt.

Gasquet

Het heeft lang geduurd voordat de 27-jarige Gasquet weer eens in de halve finale van een grand slam staat. Zijn enige optreden bij de laatste vier van een slam vond plaats in 2005, op Wimbledon.

In de afgelopen twaalf slams werd hij negen keer uitgeschakeld in de vierde ronde. Dat leek zijn natuurlijke positie te zijn: constant goed maar nooit exceptioneel, met een ranking op de ATP lijst die al jarenlang schommelt tussen de tien en twintig.

Lastige match tegen Nadal

Met de techniek van de Fransman is alles dik in orde. Vooral zijn enkelhandige backhand is een lust voor het oog. Hij heeft een tamelijk lange achterswing, zodat alles aankomt op de juiste timing. Door die voorbereiding kan hij de bal krachtige topspin meegeven. Op snelle banen als in New York produceert hij menig winner met dit shot.

Tegen Nadal is het onmogelijk om de winners op te stapelen. De Spanjaard krijgt achter elke bal, in welke hoek hij ook is geslagen, zijn racket en switcht behendig van verdediging naar aanval. In elf partijen tegen Gasquet heeft hij slechts vijfsets verloren.

Wedden op halve finale US Open 2013

William Hill zet 1,05 op een overwinning van Nadal. Profijtelijker is het om in te zetten op 3-0 voor Nadal (1,36) of te wedden dat er in de US Open halve finale minder dan 29 games gespeeld worden (1,83).
Advertorial
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top