Ga naar hoofdinhoud

Halve finale US Open 2013: Flavia Pennetta – Victoria Azarenka LIVE

US Open 2013, tennis:  Flavia Pennetta – Victoria Azarenka. Vrijdag 6 september om 19.45 uur spelen Flavia Pennetta en Victoria Azarenka tegen elkaar in de halve finale van het US Open. De Italiaanse is ongeplaatst en de Wit-Russische is de nummer twee van de wereld.

Azarenka topper

De 24-jarige Azarenka staat voor de zesde keer in de halve finale van een grand slam. De eerste keer dat ze zover kwam was op de Australian Open in 2012, die ze gelijk won. Sindsdien is ze een vaste waarde in de vrouwentop, al stelde ze deze zomer teleur met een exit in de tweede ronde van Wimbledon 2013. Ze verdedigde haar titel in Australië en kwam tot de halve finale op Roland Garros. Daarnaast won ze dit jaar nog twee titels op hardcourt, in Doha en Cincinnati. Ze verloor nog maar zeven keer in 2013 en won al 41 partijen.

Rendement opslag Azarenka moet beter

In de vijf voorgaande partijen op de US Open stond Azarenka twee sets af. Cornet won een tie-break en Ivanovic won met 4-6 de openingsset in de kwartfinale US Open. Die incidenten zorgden niet voor een deuk in het vertrouwen van de Wit-Russische. Haar manier van spelen, met zo hard mogelijke slagen zonder al te veel tactisch vernuft, brengt het risico met zich mee dat er een periode net wat te veel fouten ontstaan. Wat wel beter zal moeten is het rendement van haar opslag. Ivanovic wist haar maar liefst zeven keer te breken en Hantuchova pakte bijna de helft (47%) van de punten op de eerste opslag van Azarenka.

De 31-jarige Pennetta beleeft een wederopstanding. Sinds het US Open van 2011, waarin ze bij de laatste acht stond, heeft ze niets meer gepresteerd op grand slams. Ze heeft nog geen set verloren terwijl ze tegen toppers aantrad als Kuznetsova, Errani en Halep. In de aanloop naar dit toernooi gaf ze met een blessure op in New Haven.

Wedden op halve finale US Open 2013

De onderlinge stand is 1-2 in het voordeel van Pennetta, maar daar zat één opgave bij van Azarenka. Twee jaar geleden won de Italiaanse op het hardcourt van Dubai. Azarenka is de favoriet om te winnen maar de voortekenen wijzen er op dat Pennetta wel fel tegen kan stribbelen. Bij William Hill staat 1,14 op winst van Azarenka maar interessanter is de bet van 1,80 dat de wedstrijd minstens twintig games zal tellen.

Heeft u een account bij Unibet, dan kunt u de wedstrijd LIVE volgen op de stream.

Advertorial

William Hill

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top