Ga naar hoofdinhoud

Haase wint ATP Kitzbuhel 2011 van Montanes

De 24-jarige Robin Haase heeft in Kitzbuhel zijn eerste ATP toernooi gewonnen. In de finale was de Hagenaar in drie sets te sterk voor de ervaren Spanjaard Albert Montanes (ATP-50). Het werd 6-4 4-6 en 6-1.

Deze toernooioverwinning levert de nummer één van Nederland 250 punten op voor de wereldranglijst. Hierdoor zal hij ongeveer tien plaatsen gaan stijgen, wat hem een plaats in de top vijftig oplevert.

Haase bereikte de finale door in de eerste ronde te winnen van de Italiaan Potito Starace, deze gaf bij een stand van 6-3 en 2-0 in het voordeel van Haase op met een blessure. In de tweede ronde stond Haase tegenover de als tweede ingeschaalde Feliciano Lopez.

In een wedstrijd die over twee dagen gespeeld werd, was de Nederlander met 1-6 6-4 6-3 te sterk. Op dezelfde dag kwam Haase ook nog in actie tegen Andreas Seppi, ook dit leverde een overwinning op: 6-4 6-2.

In de halve finale had de 24-jarige Hagenees het een stuk lastiger tegen qualifier Joao Souza. Toch wist hij na een driesetter de wedstrijd naar zich toe te trekken. Hij won met 6-1 6-7 6-4.

Robin Haase is overigens sinds 2004 de eerste Nederlander die weer een ATP toernooi op zijn naam schrijft. Zeven jaar geleden was Martin Verkerk de laatste die dit lukte, hij won het ATP toernooi in Amersfoort. In 2009 stond Raemon Sluiter ook in een ATP finale, tijdens het ATP toernooi in Rosmalen. Deze finale ging echter verloren tegen Benjamin Becker.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top