Ga naar hoofdinhoud

Haase naar tweede ronde door winst op Riba

Robin Haase (ATP-58) heeft zich naar de tweede ronde op Wimbledon tennis geslagen. In de eerste ronde was de 24-jarige Hagenaar in straight sets te sterk voor Pere Riba (ATP-71). Het werd driemaal 6-4 voor de Nederlander.

Haase en Riba waren op de eerste dag van Wimbledon al begonnen aan hun partij. Maar door regenval werd de wedstrijd bij een 5-4 en 30-15 voorsprong voor Haase stilgelegd. Hij mocht vandaag bij de tweede start gelijk voor de set serveren en deed dit met verve.

In het begin van de tweede set sloeg Haase direct toe. Hij maakte Riba al in de eerste game diens service afhandig en gaf dat voordeel niet meer uit handen. Hierdoor won de nummer één van Nederland ook de tweede set met 6-4.

Ook de derde en beslissende set won Haase met 6-4, opnieuw door zijn opponent één maal te breken. Gezien de statistieken speelde de 24-jarige Nederlander een uitstekende partij. Hij sloeg maar liefst drieëntwintig aces en maakte weinig onnodige fouten.

In de tweede ronde staat Haase tegenover Fernando Verdasco (ATP-22). De 27-jarige Spanjaard was vandaag in vijf sets te sterk voor Radek Stepanek (ATP-60) uit Tsjechië. Dat Verdasco uiteindelijk de partij nog wist te weten, is opmerkelijk te noemen.

Hij stond namelijk met twee sets tegen nul achter en moest in de vierde set in de tiebreak zelfs een matchpoint wegwerken. Dit heeft hij uiteindelijk nog kunnen ombuigen en hij won de beslissende set met 9-7.

Ook John Isner (ATP-47) en Nicolas Mahut (ATP-94) werkte hun wedstrijd vandaag af. Ditmaal duurde het niet zolang als tijdens de editie van 2010. Isner trok de partij in straight sets naar zich toe. Het werd 7-6 6-2 en 7-6 in het voordeel van de Amerikaan.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top