Ga naar hoofdinhoud

Haase naar kwartfinale ATP Zagreb Tennis

Tennis, ATP Zagreb. Robin Haase (ATP-62) heeft woensdag de kwartfinale van het PBZ Zagreb Indoors toernooi bereikt. De 24-jarige Nederlander was in de tweede ronde te sterk voor Matthias Bachinger (ATP-93). Haase wist de wedstrijd met 7-6 (4) 3-6 6-3 naar zich toe te trekken.

In een gelijkopgaande eerste set, waar beide heren elkaar één keer wisten te breken, was Haase uiteindelijk in de tiebreak de sterkste. Hierna leek hij de wedstrijd al vroeg te beslissen, aangezien hij in het tweede bedrijf snel een 3-1 voorsprong nam. Echter wist de Nederlander hierna geen game meer te pakken, zodat een derde set de beslissing moest brengen. In deze derde set bleek de huidige nummer 62 van de wereld toch de sterkste.

Voor een plaats bij de laatste vier staat Haase tegenover de als tweede geplaatste Alex Bogomolov jr. of Lukas Lacko. Zij komen echter morgen pas tegen elkaar in actie.

Unibet heeft Bogomolov jr. voor deze partij als favoriet aangewezen. Op hem staat een quote van 1,70. Wanneer Lacko de tegenstander van Haase wordt, dan keert Unibet 2,10 x uw inleg uit

Dubbelspel

Later op de dag kwam Robin Haase ook nog in actie in het dubbelspel. Aan de zijde Jean Julien Rojer, die tegen Finland zijn debuut maakt in het Davis Cup team van Nederland, verloor hij van het eerste geplaatste duo Jurgen Melzer en Alexander Peya. Het werd 6-3 6-4 voor de Oostenrijkers. Het niet benutten van de breakkansen in de eerste set, deed het Nederlandse koppel de das om.

Haase en Rojer kwamen in Zagreb samen in actie om ritme op te doen voor de interland tegen Finland, later deze maand. Captain Jan Siemerink liet al doorschemeren, dat hij waarschijnlijk dit duo op zal stellen voor het dubbelspel op zaterdag 11 februari. Om deze reden is het dus erg jammer dat het tot één officiële wedstrijd blijft voor Haase en Rojer.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top