Ga naar hoofdinhoud

Haase in eerste ronde uit BNP Paribas

Het is Robin Haase wederom niet gelukt om de eerste ronde van een ATP-toernooi te overleven. Bij het BNP Paribas leed hij een gevoelig 7-6(4) en 7-5 nederlaag tegen Rainer Schuettler.

Wat daarnaast ook zuur is voor Haase, is dat de Duitser lager op de ATP ranglijst stond en waarschijnlijk nu boven de Nederlander komt.

De eerste set verliep van beide kanten erg rommelig. Vooral de servicebeurten liepen niet zoals het hoorden. Zowel Haase als Schuettler verloor tot tweemaal toe hun opslagbeurt. Ondanks al die breaks kwam het toch tot een tiebreak. In deze tiebreak bleek de ervaren Duitser toch wat te sterk voor Haase. De eerste break die Schuettler pakte was meteen beslissend voor de eerste set.

De tweede set verliep niet anders. Het was dan ook niet verwonderlijk dat deze set werd beslist met maar één break verschil. Deze kon Haase niet meer terug winnen en daarom kwam er 7-5 op het scorebord waardoor de Nederlander weer naar huis kon.

Het is al de derde keer op rij dat Haase in zijn eerste ronde partij wordt uitgeschakeld. Waar hij bij het ATP Rotterdam verloor van Soderling, verloor hij een week later van Seppi op het ATP in Marseille.

“Deze statistieken zeggen mij weinig. Ik heb afgelopen weekend enorm veel op de baan gestaan bij de Davis Cup en ik denk dat het mij nu gaat opbreken. Ik mistte de absolute scherpte om een wedstrijd zoals deze te winnen”, aldus de licht teleurgestelde Haase.

Vandaag komt de andere Nederlander in actie. Thiemo de Bakker moet tegen Benjamin Becker zien te voorkomen dat er in na één ronde tennis geen enkele Nederlander in het toernooi zit.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top