Ga naar hoofdinhoud

Haase en Sijsling naar dubbelspel finale Australian Open Tennis 2013

Australian Open 2013 – finale heren dubbel Haase/Sijsling – Bryan/Bryan. Voor het eerst sinds het tijdperk van Jacco Eltingh en Paul Haarhuis staan twee Nederlanders in de finale van het dubbelspel op een Grand Slam toernooi. Igor Sijsling en Robin Haase bereikten vannacht de eindstrijd van de Australian Open 2013 ten koste van het als derde geplaatste Spaanse koppel Marcel Granollers/ Marc Lopez.

Vooraf werden de Nederlanders eigenlijk kansloos geacht tegen het Spaanse duo. De Spanjaarden spelen namelijk al jaren samen op hoog niveau en wonnen in november nog de ATP World Tour Finals, het prestigieuze eindtoernooi van de ATP-Tour. Toch trokken Haase en Sijsling, die beiden in het enkelspel al in de eerste ronde onderuit gingen, met 7-5 6-4 aan het langste eind.

“We hebben iets unieks neergezet”, aldus Haase. “Nu gaan we ook de finale in om te winnen. Zo’n kans krijg je misschien maar één keer en dan wil ik hem pakken ook.”

Ook Sijsling wil geconcentreerd blijven: “We zijn heel erg blij. Ik begrijp en voel dat het al een mooie prestatie is. Maar er wordt niks gevierd totdat het toernooi klaar is”, stelde de 25-jarige Amsterdammer.

Voorbeschouwing finale: Haase/Sijsling – Bryan/Bryan

Op zaterdag 26 januari 2013, na de finale dames enkel, staan Robin Haase en Igor Sijsling voor de grootste wedstrijd in hun carrière tot nu toe. De 25-jarige Nederlanders gaan een gooi doen naar de dubbeltitel op de Australian Open Tennis 2013. Makkelijk gaan ze het niet krijgen, want Mike en Bob Bryan zijn de tegenstanders in de finale.

Reëel gezien zullen de Bryan Brothers de grote favoriet zijn voor de overwinning. De als eerste geplaatste Amerikanen wonnen het toernooi immers al vijf keer. Toch hebben Haase en Sijsling aangetoond ook van de grote jongens te kunnen winnen, dus wie weet kunnen ze nog een keer voor een grote stunt zorgen.

De finale tenniswedstrijden van de Australian Open zijn LIVE te zien bij Unibet.

Advertorial

Unibet

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top