Ga naar hoofdinhoud

Haase en Schoorel verliezen in Marseille

Robin Haase en Thomas Schoorel hebben de eerste ronde van het ATP toernooi in Marseille niet overleefd. Robin Haase verloor nipt van de Italiaan Andreas Seppi (ATP-47) en Thomas Schoorel redde het niet tegen Tobias Kamke (ATP-69) uit Duitsland.

Robin Haase, die in totaal 19 aces sloeg, moest na een lange driesetter het hoofd buigen voor de 26-jarige Seppi. Na 2,5 uur spelen werd het 5-7 6-4 7-6(2) in het voordeel van de Italiaan. Er waren wel degelijk kansen voor de Nederlander, die op 5-4 in de beslissende set twee matchpoints kreeg op de service van Seppi. Helaas kon hij deze niet verzilveren. Seppi zal het in de tweede ronde opnemen tegen Jurgen Melzer [4]. De Oostenrijker heeft in de eerste ronde een bye.

Later op de middag had de 23-jarige Nederlander meer geluk in het dubbelspel. Samen met partner Ken Skupski uit Groot-Britanie, won Haase met 6-1 6-1 van het Franse duo Marc Gicquel/ David Guez. In de tweede ronde wacht opnieuw Andreas Seppi, die samenspeelt met de Slowaak Igor Zelenay.

Qualifier Thomas Schoorel beleefde een stuk minder plezier aan zijn optreden in de eerste ronde. Na het verlies in de eerste ronde vorige week in Rotterdam, is ook hier de eerste ronde het eindstation. Schoorel verloor kansloos van de Duitser Tobias Kamke. Hij werd in één uur tijd met 6-0 6-2 van de baan geveegd.

De 21-jarige Nederlander heeft, dankzij het kwalificatietoernooi, toch nog 12 punten overgehouden voor de wereldranglijst. Kamke zal het in de tweede ronde gaan opnemen tegen de als acht geplaatste Michael Llodra.

Overige resultaten van de tweede dag tijdens het ATP toernooi in Marseille

Single toernooi:

N Mahut – A Kumantsov 6-2 6-0
M Cilic – S Bohli 6-7(6) 6-3 6-2
J Tsonga [6] – B Paire 6-1 6-2
M Llodra [8] – J Benneteau 6-4 4-6 6-3

Dubbel toernooi:

C Fleming/R Hutchins – S Aspelin/J Knowle [2] 6-1 6-4
T Bednarek/A Golubev – J Melzer/ P Petzschner [1] 5-7 6-4 10-8
A Seppi/I Zelenay – M Lopez/S Ventura [3] 6-4 6-2

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top