Ga naar hoofdinhoud

Haase en Rus op US Open Tennis 2011

De enige twee Nederlanders die dankzij hun ranking al zeker zijn van deelname aan de US Open Tennis 2011 zijn Robin Haase en Aranxta Rus. Het tweetal zal dan ook te bewonderen zijn tussen 29 augustus en 11 september op de hardcourtbanen in “the Big Apple”.

Of Haase en Rus ook daadwerkelijk in de tweede week van het US Open Tennis 2011 te bewonderen zijn is maar de vraag. Haase verkeerd de laatste weken niet in grootste vorm en dit kan een goede prestatie tijdens de laatste Grand Slam van het jaar belemmeren. Rus is daarnaast wel aan een opmars bezig en bezet momenteel een mooie 78e plaats op de WTA-ranglijst. Maar een goede vorm geeft natuurlijk nog niet de garantie op het bereiken van de tweede week, ook een goede loting levert hier een bijdrage aan.

Naast Haase en Rus zijn er ook nog een aantal tennissers en tennissters die zich via het kwalificatietoernooi proberen te kwalificeren voor het US Open 2011. Hier moet gedacht worden aan de heren Thiemo de Bakker, Thomas Schoorel en Igor Sijsling. Hierbij kan misschien ook Matwe Middelkoop toegevoegd worden, al is dit twijfelachtig gezien zijn huidige ranking. Zowel Schoorel als Sijsling wist dit jaar al eens het kwalificatietoernooi te overleven. Schoorel wist dit te doen in Parijs tijdens Roland Garros en bereikte zelfs de tweede ronde.

Sijsling wist zich te kwalificeren voor Wimbledon. Bij de dames zullen waarschijnlijk Michaella Krajicek en Kiki Bertens een poging doen in het kwalificatietoernooi.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top