Ga naar hoofdinhoud

Haase en Bakker gouden duo Davis Cup

Nederland kwam op voorsprong in de Davis Cup wedstrijd tegen Oekraïne. Haase en De Bakker hebben de dubbelspelwedstrijd winnend afgesloten. De twee hoogst geplaatste Nederlanders wonnen met 7-6 (6), 6-7 (5), 6-4 en 7-6 (9) van hun opponenten Stakhovsky en Bubka.

Siemerink had voor deze twee spelers gekozen naar aanleiding van hun goede vertoning in Rotterdam. Bij het ABN Amro WTT speelden beide ook samen en wisten destijds, als onervaren koppel, de tweede ronde te bereiken. ‘’Dat heeft best indruk op mij gemaakt. Daarnaast vinden Haase en De Bakker het ook heel fijn om samen te spelen.’’, aldus de teamcaptain

In het begin van de wedstrijd ging het gelijk op. Zowel in de eerste als in de tweede set werd er van beide kanten geen enkele servicebeurt ingeleverd. Pas in de derde set, bij een 2-2 stand, werd de opslagbeurt van Stakhovsky gebroken. Dit werd de Oekraïners meteen fataal, want Nederland verloor geen servicebeurt meer waardoor de derde set naar De Bakker en Haase ging.

Net als de eerste en de tweede set, liep ook de vierde set uit op een tiebreak. Na twintig punten werd dan toch winnende set binnengehaald. De opluchting was groot bij De Bakker, Haase en de zestig meegereisde fans.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top