Ga naar hoofdinhoud

Haarhuis en Eltingh terug in ATP

Veel tennisliefhebbers willen hun geld zetten op het succes van Nederlands beste tennisdubbel allertijden. Deze maken hun rentree op het hoogste niveau. Paul Haarhuis en Jacco Eltingh, die in de jaren negentig als prof veel successen behaalden, hebben een wildcard gekregen voor het ATP World Tour.

De 44-jarige Paul Haarhuis en de 40-jarige Jacco Eltingh regen in de jaren negentig de successen aaneen. Ze wonnen als prof samen 39 dubbeltoernooien, waaronder twee keer de Australian Open, twee keer Roland Garros, één keer de US Open en eenmaal Wimbledon. Ook werden Haarhuis en Eltingh tweemaal wereldkampioen. Paul Haarhuis en Jacco Eltingh gingen in 1998 de geschiedenis in. Zij waren het enige team dat ooit alle 4 Grand Slams op hun naam wisten te schrijven.

Het duo speelt in Rotterdam mee in het ABN Amro-toernooi. Het ATP World Tour wordt van 7 tot en met 13 februari in Rotterdam gehouden.

Beide tennisspelers zijn nog altijd verzot op tennis, maar zijn ook nieuwsgierig of ze zich nog altijd kunnen meten met de toppers van nu. Tot voor kort speelde Haarhuis nog op het hoogste niveau in de Nederlandse competitie. Het idee van hun eenmalige rentree ontstond tijdens een recent bezoek aan Suriname, waar zij de opening van de eerste buitenlandse `playground` van de Richard Krajicek Foundation bijwoonden. Het tennisduo is dan ook extra gemotiveerd voor een goede klassering.

Ook omdat ze met hun deelname de Richard Krajicek Foundation willen steunen. Beide spelers waren een jaar geleden nog ernstig ziek, waardoor het leek dat tennis voor goed verleden tijd zou zijn. Beide spelers herstelden echter wonderbaarlijk. Paul Haarhuis van een zware buikoperatie. Bij hem werd een tumor verwijderd. Jacco Elthingh had een mysterieuze vorm van spieruitval. De 40-jarige tenniser was zelf enkele weken totaal aan zijn bed gekluisterd. Om helemaal in topvorm aan het toernooi in Rotterdam te kunnen beginnen, zullen de Nederlanders in januari deelnemen aan het zogenaamde Legends Doubles van de Australian Open.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top