Ga naar hoofdinhoud

Australian Open 2014 tennis: Robin Haase en Sijsling sowieso present

Australian Open 2014 – tennis. Van 14 tot en met 27 januari 2014 concentreert de tenniswereld zich in Melbourne, waar de Australian Open wordt gespeeld. Het is de eerste grand slam van het jaar.

De Bakker en Huta Galung in kwalificatietoernooi

Vier Nederlandse tennissers zijn toegelaten tot het hoofdschema van het toernooi down under, namelijk Robin Haase, Igor Sijsling, Arantxa Rus en Kiki Bertens. Daarnaast proberen de heren Thiemo de Bakker, Jesse Huta Galung, Matwe Middelkoop en Boy Westerhof via het kwalificatietoernooi een plekje te bemachtigen voor het hoofdtoernooi.

Geen samenwerking Haase en Sijsling

Geen van de Nederlanders heeft in de afgelopen jaren een onuitwisbare indruk gewekt in het enkelspel. Haase en Sijling verbaasden op de Australian Open editie van 2013 wel met een finaleplaats in het herendubbel.

Sindsdien hebben ze samen weinig gedubbeld. Wellicht kwamen ze tot het besef dat het een toevalstreffer was, en niet de start van een glansrijke dubbelcarrière. Sinds de US Open, waar het direct in de eerste ronde mis ging, hebben ze geen energie meer gestoken in de samenwerking. Haase dubbelt ditmaal met de Duitser Christopher Kas en Sijsling met landgenoot Jesse Huta Galung.

Haase trainde met Federer

Hagenaar Robin Haase werd eind vorig jaar door Roger Federer uitgenodigd om met hem te trainen in Dubai. Haase nam de invitatie met beide handen aan en liet daarvoor de Masters in Rotterdam schieten. Federer verklapt dat hij Haase om meerdere redenen had gekozen. “Ik ken hem van de spelersraad van de ATP, waar we allebei deel van uitmaken. Daarom hebben we tijdens onze trainingsstage ook gesproken over de politieke kant van het spelletje.”

Mental coaching Kiki Bertens

Kiki Bertens was vorig jaar constant de hoogst gerangschikte Nederlandse op de WTA-lijst. Na de zomer, toen ze herstelde van een enkeloperatie, besloot ze te investeren in mental coaching. Eerder in het seizoen, tijdens Roland Garros in Parijs, kon ze haar nederlaag tegen de Roemeense Sorana Cirstea niet verteren. Bertens gaf een voorsprong weg en moest na afloop diverse traantjes wegpinken.

Via Robert Bridgeman schaaft ze aan haar omgang met succes en teleurstelling. “We bellen vaak voor of na een partij, aldus Bertens. “Ik let meer op mijn ademhaling en vind daardoor makkelijker mijn concentratie. Ik probeer alleen met het volgende punt bezig te zijn, minder met de stand in de wedstrijd. Ik wil dit optimaal ontwikkelen zodat ik er beter van word.”

Wedden op Australian Open 2014

Zet dit jaar eens in op je favoriet. Volgens bookmaker Unibet gaat bij de heren Novak Djokovic zijn titel verdedigen. De Serviër noteert 2,00 voor de titelwinst op de Australian Open 2014. Rafael Nadal is een goede tweede met 3,60. Voor de aardigheid is ook een notering gegeven aan Robin Haase: 2000,00.

Australian Open 2014 LIVE stream kijken

Heb je een account bij Unibet, dan kun je de grandslam wedstrijden LIVE volgen op de stream. Nog geen account? Maak er nu nog één eenvoudig aan, doe je storting en kijk direct live naar de Australian Open 2014. Met je nieuwe account strijk je bovendien 50 euro bonus op en kun je inzetten op je favoriet en flink verdienen!

Advertorial
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top