Ga naar hoofdinhoud

Wimbledon: Serena Williams eruit en Roger Federer en Rafael Nadal door

Wimbledon, tennis grand slam Londen. Roger Federer en Rafael Nadal hebben op de zesde speeldag van Wimbledon de vierde ronde bereikt. Zij speelden onder het gesloten dak van het Centre Court , terwijl regenval het onmogelijk maakte om op de andere banen te spelen.

De organisatie moest 45 partijen verplaatsen naar de volgende speeldag. De middelste zondag is traditioneel een rustdag. De Engelsen zijn zeer op hun gewoontes gesteld en daarom wordt de rustdag, ondanks de achterstand op het speelschema, ook dit jaar in ere gehouden.

Serena Williams uitgeschakeld

Het damestoernooi werd beroofd van de als eerste geplaatste Serena Williams. De 32-jarige Amerikaanse liet zich verrassen door Alize Cornet, de nummer 24 van de WTA-lijst. Ook op de Australian Open (vierde ronde) en Roland Garros (tweede) werd Williams snel uitgeschakeld. Cornet won met 1-6 6-3 6-4.

De partij van Williams en Cornet werd onderbroken vanwege de regen. Serena Williams won na de hervatting vijf games op rij en leek op weg naar een routineuze overwinning. Cornet liet zich echter niet afbluffen door de harde opslagen van Williams, maakte steeds meer punten bij het retourneren en verweerde zich ook in rallys kranig. Williams maakte in totaal slechts drie aces, terwijl ze in de twee vorige, veel kortere partijen er al 24 liet noteren.

Giraldo redt het niet tegen Federer

Roger Federer vindt het heerlijk als het dak wordt gesloten. Twee jaar geleden, in de finale tegen Andy Murray, was het zijn redding dat de openluchtbaan werd omgetoverd in een hal. Als zaken zoals weersinvloeden en wind worden buiten gesloten, komende de aanvalsballen van de Zwitser beter tot hun recht.

Voor zijn tegenstander Santiago Giraldo was het onmogelijk om een bres te slaan in de opslag van Federer. Ook in zijn derde partij bleef de service van Federer ongebroken. Hij verloor slechts acht punten op zijn eerste opslag, terwijl hij bijna de helft van de punten won op de opslag van Giraldo. Hij brak de Colombiaan vijf keer. Binnen anderhalf uur was de galavertoning over: 6-3 6-1 6-3.

Rafael Nadal

Rafael Nadal, voor het laatst in 2010 winnaar van Wimbledon, had voor de derde keer op rij een viersetter nodig. Tegen Mikhail Kukushkin verloor hij de tiebreak, waarna de Spanjaard snel orde op zaken stelde: 6-7 6-1 6-1 6-1. Eigenlijk ging er in de eerste set niet zoveel mis, maar de Rus had succes met zijn riskante spel en sloeg meer winners dan errors. In de drie daaropvolgende sets werd hij zeven keer gebroken.

Advertorial

Unibet

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top